Οι Times αποκαλύπτουν ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις σε χριστιανικές κοινότητες της Συρίας: Και τις κάνει η Τουρκία…

Οι Χριστιανοί της κοιλάδας Khabur στη Συρία νόμισαν ότι τα δεινά τους είχαν τελειώσει με την συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, αλλά έσφαλαν. Τρία χρόνια μετά την εξολόθρευση του χαλιφάτου, εξακολουθούν να βομβαρδίζονται, αναφέρει η εφημερίδα Times, (κείμενο Richard Spencer).

Το δημοσίευμα παραθέτει τις μαρτυρίες ανθρώπων που υφίστανται αυτοί και οι οικογένειές τους τις επιθέσεις από ένα μέλος του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά, όπως σημειώνεται, την Τουρκία.

Η Άγκυρα εξακολουθεί να εξαπολύει έναν πόλεμο στη βορειοανατολική Συρία ο οποίος παραμένει ακατανόητος σε ολόκληρο σχεδόν τον έξω κόσμο αλλά ο οποίος με κάποιον τρόπο είχε κερδίσει την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), όταν αυτός ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι χριστιανικές κοινότητες του Ιράκ και της Συρίας γλίτωσαν από τις εκτεταμένες σφαγές στις οποίες επιδόθηκαν το συριακό καθεστώς, ο Isis, και άλλες δυνάμεις στις συγκρούσεις του Ιράκ και της Συρίας, αλλά παρόλα αυτά έχουν υποστεί διώξεις.

Η ύπαρξή τους στην ιρακινή και συριακή Μεσοποταμία, ιστορική κοιτίδα τους, αντιμετώπιζε ήδη απειλές αλλά τώρα βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού. Οι κάτοικοι λένε ότι θεωρούν την Τουρκία και τον Isis τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία διεξάγει τον πόλεμο με την στήριξη των πρώην Αράβων ανταρτών της Συρίας, τους οποίους έχει στρατολογήσει, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ: Times, Richard Spencer – Christian families in Syria torn apart by Turkey’s attacks και hellasjournal.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.