Aυτός είναι ο 34χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Με παρελθόν δράσης στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εμφανίζεται ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όπως πιστοποιεί οπτικό υλικό – ντοκουμέντο.

Συγκεκριμένα, βίντεο των New York Times που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας ήδη από το 2014,, ανάμεσα στα δεκάδες στιγμιότυπα που έχουν περιληφθεί, εμφανίζει και τον συλληφθέντα να κραδαίνει όπλα, σχεδόν πανηγυρικά, έχοντας δίπλα του επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρατίθεται ολόκληρο πιο κάτω, δεν ήταν αυτό που οδήγησε τις ελληνικές αρχές στην σύλληψη του 34χρονου.

Βρίσκεται ωστόσο ανάμεσα στο υλικό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ελληνική πλευρά προτού φθάσει στη σύλληψη του Ιρακινού.

Σημειώνεται ότι σήμερα από τον Εισαγγελέα, εις βάρος του 34χρονου ασκήθηκε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αφορά ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (ISIS).

Ο Ιρακινός για τον οποίο υπήρξε πληροφόρηση από ξένες υπηρεσίες στις διωκτικές αρχές ότι είχε εμπλοκή με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, φαίνεται πως ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Δείτε το βίντεο των New York Times:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.