«Πυρά» από τον Γιούνκερ στη Μέρκελ: «Η μεγαλύτερη αποτυχία της η στάση της απέναντι στην Ελλάδα»

«Δεν είναι ο ρόλος της Ευρώπης να κάνει κήρυγμα στους άλλους, αλλά να δίνει το παράδειγμα»

Στο euronews μίλησε ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, ρίχνοντας τα πυρά του προς την απερχόμενη Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, για τους χειρισμούς της.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βοηθηθεί νωρίτερα… Η μεγαλύτερη αποτυχία της (σ.σ. της Μέρκελ) ήταν η απροθυμία που έδειξε κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Εξαιτίας των δισταγμών και της απροθυμίας της, χάναμε χρόνο. Ηγέτης είναι κάποιος που μπορεί να πει όχι στο δικό του στρατόπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Ο οποίος αναφέρθηκε και στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα:

«Δεν πρέπει να είμαστε πολύ σεμνοί, αλλά δεν πρέπει και να προσπαθούμε να κάνουμε κήρυγμα σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή αντι-αρετή, όποτε βρισκόμαστε στην Αφρική ή στην Ασία, τους λέμε τι να κάνουν. Δεν τους αρέσει αυτό. Και δεν είναι ο ρόλος της Ευρώπης να κάνει κήρυγμα στους άλλους, αλλά να δίνει το παράδειγμα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.