Το επικοινωνιακό made in USA λίφτινγκ Μητσοτάκη κοστίζει ακριβά στον λαό

Από την παντοδυναμία, σε τροχιά κατάρρευσης βρίσκεται ολοένα και περισσότερο η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί μανιωδώς να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα και να ανακόψει την πτωτική πορεία της ΝΔ, όπως αυτή καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, όπου αποδοκιμάζεται μαζικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τολμά να σταθεί μόνος του και χωρίς αποκούμπι ούτε σε μια δημόσια εμφάνιση. Ακόμη και σε μία πολιτικά ουδέτερη στιγμή και με απολύτως ελεγχόμενο κοινό, είχε την ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στον Σταν Γκρίνμπεργκ.
Πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο “γκουρού” της επικοινωνίας, ο οποίος έχει καταγράψει στο ενεργητικό του μερικές από τις πιο επιτυχημένες εκλογικές καμπάνιες παγκοσμίως, με πελάτες από τον Νέλσον Μαντέλα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, έως τον Βάτσλαβ Χάβελ (Τσεχία) και τον Τόνι Μπλερ. Είναι επίσης ο άνθρωπος που θεωρείται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην εκλογή του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μόνο που στην περίπτωση Μητσοτάκη είναι…εθελοντής!!! Εντυπωσιάστηκε τόσο από την  προσωπικότητα και το πολιτικό προφίλ του πρωθυπουργού μας, που αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι καχύποπτοι που εξακολουθούν να αναρωτιούνται από ποιον και με πόσα χρήματα αμείφθηκε ο Σταν Γκρίνμπεργκ. Τον πληρώνει η κυβέρνηση; Επωμίζεται το ελληνικό κράτος τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Τον πληρώνει η Ν∆, σκορπώντας χρήματα για το προφίλ του αρχηγού της, τη στιγμή που χρωστάει εκατοµµύρια ευρώ; Ή… µήπως τον πληρώνει κάποιος τρίτος για να κερδίσει την πρωθυπουργική εύνοια;

Το μόνο σίγουρο και αδιαμφισβήτητο είναι πως για να συγκαλυφθούν εγκλήματα,ακόμα και κατά της ανθρωπότητας, χρειάζεται ισχυρή επικοινωνιακή διαχείριση και προπαγάνδα!
Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι πως η κυβέρνηση της ΝΔ διακατέχεται από υπέρμετρη αλαζονεία και από έναν συνεχή διογκούμενο αυταρχισμό, χαρακτηριστικά τα οποία συνοδεύονται από ασφυκτικό έλεγχο σε κάθε κέντρο εξουσίας όπως η τηλεόραση, ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, τα social media, η δικαιοσύνη, ακόμα και η παιδεία.

Η κυβέρνηση μπουκώνει με κρατικό χρήμα τα ΜΜΕ, για να συνεχίσουν το λιβάνισμα στον Κ.Μητσοτάκη, λογοκρίνοντας και στιγματίζοντας παράλληλα οποιαδήποτε φωνή αντιδρά ή διαφοροποιείται.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως η Ν.Δ. επένδυσε πολιτικά στα social media πριν από τις τριπλές εκλογές του 2019, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το YouTube, στο οποίο αγόρασε όλο τον διαφημιστικό χρόνο, “βάφοντάς” τον στα χρώματά της παράταξης και ξοδεύοντας συνολικά στην Google το αστρονομικό ποσό των 648.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, απορίας άξιον είναι το πώς ένα κόμμα τόσο υπερχρεωμένο βρήκε τόσα χρήματα για διαφήμιση, ενώ δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του, τα οποία, σύμφωνα με τον ισολογισμό του κόμματος για το 2019, ανέρχονται στο υπέρογκο ποσό των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η το κυβερνών κόμμα δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν στη διαφημιστική της εκστρατεία, παρά το σοβαρό ζήτημα διαφάνειας που εγείρεται.

Τα ΜΜΕ εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται επιλεκτικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα, με μοναδικό κριτήριο το αν είναι φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ή όχι. Έτσι λοιπόν καταντήσαμε να παρακολουθούμε καθεστωτικά, “καλοταϊσμένα” ΜΜΕ που δεν ακούνε, δεν βλέπουν και φυσικά δεν μιλούν.

Η κυβέρνηση με λεφτά του ελληνικού λαού και χωρίς καμία διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, χτίζει ανενόχλητη και προκλητική το πελατειακό της κράτος και εξασφαλίζει έτσι την επικοινωνιακή της προπαγάνδα, διολισθαίνοντας σε αντιλήψεις και πρακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με το “φιλελεύθερο-δημοκρατικό” προφίλ που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.