Στην Ολλανδία χωρίς εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν πας ούτε… τουαλέτα!

Από τη μία χαλάρωσαν τους περιορισμούς που συνδέονται με την Covid-19, αίροντας μεταξύ άλλων το μέτρο της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, από την άλλη, ωστόσο, οι αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν την εφαρμογή ενός υγειονομικού πάσου – αποδεικτικό εμβολιασμού για τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα διάφορα φεστιβάλ.

Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου πάσου έγκειται στο ότι, ενώ δεν θα είναι αναγκαίο για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα ή ένα ποτό στους εξωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων, εντούτοις θα πρέπει να το επιδεικνύουν στην περίπτωση που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις… τουαλέτες του εκάστοτε καταστήματος.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας πως αποτελεί μια εξαίρεση που ψήφισε το ολλανδικό κοινοβούλιο. «Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, θα πρέπει να επιδεικνύετε τον κωδικό σας QR», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιoνγκ, στο ραδιοφωνικό δίκτυο NOS. Στην Ολλανδία, ο κώδικας QR, που αποδεικνύει πως ένα άτομο είναι εμβολιασμένο, είναι υποχρεωτικός από την ηλικία των 13 ετών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.