Αφγανιστάν: Βιβλικές εικόνες – Εγκαταλείπουν τη χώρα περπατώντας στην έρημο

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν περπατώντας χιλιόμετρα μέσα στην έρημο μέχρι να βρεθούν στα σύνορα με το Ιράν ή το Πακιστάν, προκειμένου να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν, με τις σκηνές να προσομοιάζουν στη Βιβλική Έξοδο.

Το βίντεο, που δημοσιεύει η Daily Mail συγκλονίζει. Ποτάμια ανθρώπων διασχίζουν τα βουνά και “πλημμυρίζουν” την έρημο, σε ένα μαζικό προσφυγικό κύμα. Συρρέουν εκεί όπου συναντώνται τα σύνορα του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και του Ιράν.

Ο πιθανός, αρχικός προορισμός τους εικάζεται ότι είναι η Τουρκία. Από εκεί, ενδεχομένως να θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Η μαρτυρία πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

Πρόσφυγας που μίλησε στην Daily Mail και ο οποίος έκανε πρόσφατα αυτή τη διαδρομή, είπε πως πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι σε ανώμαλο έδαφος. Σημείωσε πως αφού προχωρήσουν για λίγο μέσα στο Πακιστάν, συνεχίζουν το ταξίδι με Ιρανούς διακινητές.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΡΗΜΟΣ 1

Όπως τόνισε “αυτοί είναι πιο φτωχοί άνθρωποι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διαφύγεις από τη χώρα που περιλαμβάνουν λιγότερο περπάτημα, αλλά αυτοί κοστίζουν περισσότερο”.

Το ταξίδι ξεκινά από την απομονωμένη Νιμρούζ, περιφέρεια του Αφγανιστάν, που συνορεύει στα νοτιοδυτικά με το Ιράν και στα νότια  με το Πακιστάν.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΡΗΜΟΣ 1

Η περιοχή καλύπτεται από βουνά και ερήμους. Στη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν ελάχιστες λέξεις. Στη διαδρομή ακούγονται μόνο οι ήχοι από τις κατσίκες.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΡΗΜΟΣ 3

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.