«Τζάμπα» μάγκας ο Ερντογάν: Πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι οι μισθοφόροι του στη Λιβύη

Απλήρωτοι (για μια ακόμη φορά) είναι οι Συροτουρκμένοι μισθοφόροι τζιχαντιστές που έχει μεταφέρει η Τουρκία στη Δυτική Λιβύη για να ενισχύσει τους φιλότουρκους και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και το Libya Review, έχει αναφερθεί εκτεταμένη καθυστέρηση στην καταβολή του συμφωνηθέντος μισθού τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι μισθοί επεστράφησαν χωρίς αιτιολόγηση, ή εκλάπησαν.

Ένας από τους μισθοφόρους που προέρχονται από τα πεδία μαχών της Συρίας, σε πολλά μηνύματα σε μια ομάδα στο WhatsApp, μετέφερε μία ατμόσφαιρα δυσαρέσκειας και οργής μεταξύ των μισθοφόρων στα στρατόπεδα της Τρίπολης.

«Η κατάσταση είναι πολύ θανατηφόρα στο στρατόπεδο Γιαρμούκ στην Τρίπολη και το κλίμα είναι εκρηκτικό και στα πρόθυρα εξέγερσης.

»Οι Σύροι μισθοφόροι περιμένουν τους μη καταβληθέντες εδώ και πάνω από έξι μήνες μισθούς τους», είπε.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι μισθοφόροι στο στρατόπεδο Γιαρμούκ είναι δυσαρεστημένοι με τους ηγέτες τους «που έκλεψαν και σκοπεύουν ακόμη να λεηλατήσουν τους μισθούς», προειδοποιώντας ότι οι συριακές ομάδες θα επαναστατήσουν και δεν θα υπακούσουν σε περίπτωση που υπάρχουν θέματα με τους μισθούς τους.

«Σας συμβουλεύω να μην αφήσετε τη Συρία για τη Λιβύη τώρα…

»Μην πάτε, η κατάσταση είναι τραγική.

»Βρισκόμαστε στη Λιβύη για επτά μήνες και δεν έχουμε λάβει μισθούς παρά τη συμφωνία να ταξιδέψουμε στη Λιβύη για 7.000 τουρκικές λίρες», είπε.

Εκτός από αυτά προσέθεσε ότι ξαφνικά ενημερώθηκε ότι οι ηγέτες των συριακών φατριών στη δυτική Λιβύη του είπαν ότι ο μισθός μειώθηκε.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη δυσαρέσκεια μεταξύ των τζιχαντιστών μισθοφόρων στην Τρίπολη.

Το SOHR επικαλούμενο τις πηγές του, ανέφερε ότι οι μισθοφόροι της Τουρκίας είναι «θυμωμένοι αφού οι ηγέτες της παράταξής τους μείωσαν και καθυστέρησαν να καταβάλουν τους μισθούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών».

Δεκάδες νεο-οθωμανοί τζιχαντιστές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των μισθών τους και κατηγορώντας τους ηγέτες τους ότι τους έκλεψαν, πέραν του ότι τους αρνούνται οποιαδήποτε άδεια.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για άμεση αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη η Τουρκία δεν συμμορφώνεται.

Το SOHR ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 7.000 μισθοφόροι από τη Συρία στη δυτική Λιβύη, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε ότι υπάρχουν και 350 ανήλικοι ανάμεσά τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.