Ξεκινούν οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών – «Έμφραγμα» στο σύστημα Υγείας από την «αυταρχική απόφαση» της κυβέρνησης

«Καζάνι που βράζει» είναι ο χώρος των υγειονομικών καθώς από αύριο (Τετάρτη 1/9) τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών όσοι εργαζόμενοι σε δομές υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί, ή όσοι δεν καταθέσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή της υποχρεωτικότητας.

Μέτρο που σύμφωνα (και) με τον νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη «δεν είναι τιμωρητικό», αλλά «όπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορεί να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, έτσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθάλψει γιατρός ή νοσηλευτής που έχει εμβολιαστεί». Βέβαια, άλλο η επιλογή και άλλο η αναγκαστική αναστολή χωρίς αποδοχές, αλλά μπροστά στο κυβερνητικό αφήγημα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Από 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι εμβολιασμένοι υγειονομικοί επιθυμούν να καλύψουν μέρος των τεράστιων κενών που θα προκύψουν από την κυβερνητική απόφαση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αχαΐας, της Κρήτης, κάποια των Κυκλάδων, αλλά και το Νοσοκομείο της Λέσβου, θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι μιλάμε για έναν κλάδο όπου πάνω από το 90% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί και η επιβολή της υποχρεωτικότητας μοιάζει αδικαιολόγητη σε πάρα πολλούς.

Σε αναστολή ο μοναδικός ογκολόγος της Λέσβου μαζί με άλλους 34 υγειονομικούς

Έξι γιατροί είναι μεταξύ των 35 υγειονομικών που δεν είχαν καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους μέχρι το βράδυ της Τρίτης και θα τεθούν από Τετάρτη σε αναστολή, σύμφωνα με τη διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο.

Παρότι η πλειοψηφία των 35 είναι νοσηλευτές, ανάμεσα στους έξι γιατρούς είναι και ο μοναδικός ογκολόγος του νησιού, με την ηγεσία του Νοσοκομείου να προχωρά σε… πήγαινε-έλα ογκολόγου από την Αθήνα για να καλυφθούν οι περίπου 1000 ογκολογικοί ασθενείς της Λέσβου.

«Πολλοί συνάδελφοι που δεν είχαν πάρει άδεια δυο χρόνια τώρα, έμειναν με τα εισιτήρια στα χέρια για να πάνε να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους που πέρασαν στις πανελλήνιες και επιστρέφουν για να καλύψουν τα κενά», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου, Στρατής Κλεάνθης.

Και πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος δεν θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από εργαζόμενους για την Τετάρτη στις εισόδους των νοσοκομείων, καθώς «προέχει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται».

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Γεωργίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, τόνισε: «Είμαστε εργαζόμενοι που θα συμπαρασταθούμε σε εργαζόμενους που διώκονται με αυταρχικό τρόπο. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν και είχαν προταθεί αλλά δεν έγιναν αποδεκτές».

Ενώ το μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων από την συσπείρωση υγειονομικών, Γιάννα Χωριανοπούλου, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού όμως κατά αυτής της αυταρχικής απόφασης, θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις».

Αντιδράσεις παντού

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.