Ο σουλτάνος είναι γυμνός: Ο τουρκικός λαός, για άλλη μία φορά, καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό του Ερντογάν

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΪΔΑ

Το ηθικό ανάστημα και οι ικανότητες ενός ηγέτη αποδεικνύονται στις κρίσιμες περιστάσεις. Και η αλήθεια, όσο και με όποια μέσα και αν προσπαθήσει κάποιος να την αποκρύψει, πάντοτε εντέλει αποκαλύπτεται.

Η μεγάλη αλήθεια που αναδύεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες σαρώνουν την Τουρκία, είναι ότι ο R.T. Erdoğan ελάχιστα ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής και για την ασφάλεια των Τούρκων πολιτών, αφού είναι εμμονικά προσηλωμένος στην προώθηση του προσωποκεντρικού νεο-οθωμανικού του οράματος.

Ο  R.T. Erdoğan κατασπαταλά τους πόρους της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας, για να αγοράζει σεισμογραφικά σκάφη, πλωτά γεωτρύπανα, ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400, γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 κ.λπ.

Ταυτοχρόνως, διασπαθίζει τους φόρους των Τούρκων πολιτών, για να προμηθεύεται υπερπολυτελή αεροσκάφη για τις προσωπικές του μετακινήσεις, για να κατασκευάζει παλάτια προκλητικής χλιδής προς ιδία χρήση, για να διατηρεί επί μακρόν στρατιωτικές δυνάμεις εκτός Τουρκίας προς ενίσχυσιν του γοήτρου του, για να προβαίνει σε «αποικιακού» τύπου επενδύσεις σε άλλες χώρες και για να σχεδιάζει την κατάκτηση του διαστήματος από την ημισέληνο… Την ίδια στιγμή όμως ο λαός του πένεται και, φευ, καίγεται!

  • Δυστυχώς για τον συμπαθή τουρκικό λαό, το τουρκικό κράτος διαθέτει πλήθος κατασκοπευτικών και επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Bayraktar για να απειλεί την ασφάλεια των όμορων χωρών, αλλά δεν διαθέτει ούτε ένα λειτουργικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair, για να προστατεύει τόσο τις υποδομές και τον φυσικό πλούτο του όσο και τις περιουσίες και αυτήν τη ζωή των Τούρκων πολιτών!

Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Τουρκία και ενώ η παγκόσμια κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί (Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία κ.λπ.) επέκριναν με δριμύτητα τις προκλητικές ενέργειες του R.T. Erdoğan στα Βαρώσια, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ένα ακόμα παραλήρημα ισχύος, απαντούσε με αλαζονεία και ακραίο επιθετικό ύφος ότι «δεν ακούει κανέναν και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί από κανέναν να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς του».

Η ειρωνεία της Ιστορίας: Σχεδόν αμέσως μετά παρακαλούσε πανικόβλητος την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποστείλει στην Τουρκία πυροσβεστικά αεροσκάφη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα…

Ως εδώ όλοι θα μπορούσαν να δείξουν κατανόηση, αφού η ζωή ενίοτε δίνει σκληρά μαθήματα. Δυστυχώς, όμως, για τον R.T. Erdoğan τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα! Συναισθανόμενος αφενός ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αδυναμία του τουρκικού κρατικού μηχανισμού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αφετέρου ότι στις επερχόμενες εκλογές θα «πληρώσει το τίμημα» της απρονοησίας του, αποφάσισε να πορευτεί στη γνωστή του οδό: στην οδό της απόκρυψης της αλήθειας, της μετάθεσης των ευθυνών και της ανακάλυψης φανταστικών εχθρών.

Διά στόματος στενότατων συνεργατών του άρχισαν να διακινούνται αήθη σενάρια περί εμπρησμών από Έλληνες τη στιγμή που η επίσης σκληρά δοκιμαζόμενη από πυρκαγιές Ελλάδα δήλωνε πρόθυμη να παράσχει βοήθεια («σημασία δεν έχει να μην καεί η Τουρκία, αλλά να ενοχοποιηθεί για κάτι η Ελλάδα και να συσπειρωθεί ο τουρκικός λαός γύρω από τον πρόεδρό του»). Παράλληλα, η (υποστελεχωμένη και επιχειρησιακώς άπειρη) τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιούσε πλήθος παραβιάσεων του ελληνικού FIR.

Ταυτοχρόνως, διακινούνταν σενάρια περί εμπρησμών από κουρδικής καταγωγής Τούρκους πολίτες («σημασία δεν έχει να είναι ενωμένος ο δυστυχής τουρκικός λαός μπροστά σε μία πρωτοφανή φυσική καταστροφή, αλλά να βρεθεί μία αφορμή, ώστε να επιταθεί ο διωγμός των κουρδικής καταγωγής Τούρκων πολιτών που ασφαλώς δεν ψηφίζουν το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης»).

  • Τέλος, μπροστά στην έκδηλη λαϊκή οργή ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του προεδρικού περιβάλλοντος ξεκίνησε να διοχετεύει προς ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ φανταστικά σενάρια περί επικείμενου πραξικοπήματος με αφορμή τις πυρκαγιές.
  • Αυτή προφανώς ήταν η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε να εφεύρει το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου για την καθυστερημένη έως ανύπαρκτη συμμετοχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Προκειμένου δε να διαμορφωθεί η ευνοϊκότερη δυνατή ατμόσφαιρα για τον ίδιον και τους σχεδιασμούς του, ο Τούρκος πρόεδρος απαγόρευσε (!) στα ΜΜΕ να μεταδίδουν ειδήσεις και ρεπορτάζ αναφορικά με τις μη ελεγχόμενες πυρκαγιές που ακόμα αφανίζουν την «πράσινη πατρίδα».

Ο τουρκικός λαός για άλλη μία φορά καλείται να πληρώσει έναν λογαριασμό που δεν είναι δικός του. Τώρα, όμως, και ο πλέον αφελής Τούρκος πολίτης οφείλει να αντιληφθεί ότι ο μεγάλος (αν όχι ο μοναδικός) εχθρός του είναι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνον για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Ο R.T. Erdoğan έκανε ό, τι μπορούσε για να καταστρέψει την οικονομία της χώρας του και να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τη διεθνή της εικόνα.

Πλέον ο τουρκικός λαός είναι αντιμέτωπος με την αλήθεια και έχει την τελευταία ίσως ευκαιρία να αντιληφθεί ότι η αιτία των παρόντων και των επερχόμενων δεινών του είναι αποκλειστικά και μόνον ο R.T. Erdoğan και ό, τι αυτός συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.