Ο γιος του Καντάφι θέλει να επιστρέψει στην εξουσία – Το αποκάλυψε με συνέντευξη στους New York Times

«Οι Λίβυοι πολιτικοί έφεραν μόνο δυστυχία. Ήρθε η ώρα της επιστροφής στο παρελθόν. Η χώρα έχει γονατίσει (…) δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει ασφάλεια. Δεν υπάρχει ζωή εδώ», δήλωσε ο μόνος εν ζωή γιος του Μουάμαρ Καντάφι, σε συνέντευξή του στους New York Times.

Ο 49χρονος Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Λιβύης για να «αποκαταστήσει τη χαμένη ενότητα» της χώρας. Τα ίχνη του διαδόχου του Μουαμάρ Καντάφι είχαν χαθεί από το 2017, όταν τον απελευθέρωσε η οργάνωση που τον είχε συλλάβει το 2011 (μετά την πτώση του καθεστώτος και την εκτέλεση του πατέρα του) και τον καταδίκασε σε θάνατο το 2015, χωρίς όμως να προχωρήσει στην εκτέλεσή του.

Βέβαια ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι μπορεί να θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, που κυβέρνησε για 40 χρόνια τη Λιβύη, αλλά έχει να λύσει το πρόβλημα με το διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθώς και την καταδίκη του από λιβυκό δικαστήριο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.