Δημοψήφισμα για νόμο που περιορίζει τη σχολική διδασκαλία σε θέματα ομοφυλοφιλίας θα κάνει ο Όρμπαν

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι έως τις αρχές του 2022 θα διενεργήσει δημοψήφισμα για τον νόμο της κυβέρνησης στην Ουγγαρία που περιορίζει την σχολική διδασκαλία για θέματα ομοφυλοφιλίας και διεμφυλικών.

Βάσει των μέτρων, απαγορεύεται η χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία, προκειμένου να αποφευχθεί η παιδική κακοποίηση. Ο νόμος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στους κόλπους των ΛΟΑΤΚΙ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ξεκίνησε νομικές ενέργειες σε βάρος της Ουγγαρίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση μέσω του Γκέργκελι Γκούλας, προσωπάρχη του Όρμπαν, δηλώνει: «Για την Ουγγαρία, υπάρχουν πολύ περισσότερα επιχειρήματα υπέρ του να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά εναντίον. Η ένταξη στην ΕΕ ήταν η σωστή απόφαση, ήταν προς το εθνικό μας συμφέρον και παραμένει». Πρόσθεσε πως η Ουγγαρία έχει το δικαίωμα να λαμβάνει από μόνη της αποφάσεις για θέματα στα οποία δεν έχει παραχωρήσει εξουσία στους θεσμούς της ΕΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.