Στη 17η θέση η Ελλάδα στην ΕΕ σε εμβολιασμένους πολίτες

Στην ανακοίνωση του Κέντρου που δημοσιεύεται στη γαλλική Les Echos ,τονίζεται ότι στην Ελλάδα ως τις 22 Ιουλίου είχε εμβολιαστεί με δυο δόσεις το 51,7% του πληθυσμού και με μια δόση το 9,4%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μάλτα με 82,7 % των πολιτών της πλήρως εμβολιασμένο.

Στην 17η θέση μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ βρίσκεται η χώρα μας σε ο,τι αφορά το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών , σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοτικότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)

Στην ανακοίνωση του Κέντρου που δημοσιεύεται στη γαλλική Les Echos ,τονίζεται ότι στην Ελλάδα ως τις 22 Ιουλίου είχε εμβολιαστεί με δυο δόσεις το 51,7% του πληθυσμού και με μια δόση το 9,4%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μάλτα με 82,7 % των πολιτών της πλήρως εμβολιασμένο, λιγότερο από 50% ειναι σε αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στην τελευταία θέση είναι η Βουλγαρία με 16,5%. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων το ποσοστό ενηλίκων που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κυμαίνεται μεταξύ άνω του 80% στη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο ή και πάλι στη Δανία, λιγότερο από 50% για αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC ,το 54,7% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως. «Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πλήρως 200 ​​εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο το 70% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως το τέλος του καλοκαιριού.

«Πρόκειται για ένα συμβολικό όριο που ξεπέρασε αυτήν την Πέμπτη η Γηραιά Ήπειρος , αν και ακόμη εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για να ισχυριστούνε έχει εξαλειφθεί η πανδημία», γράφει η Les Echos . «Είμαστε τώρα μεταξύ των περιοχών του κόσμου που έχουν εμβολιαστεί περισσότερο. Αλλά είναι σημαντικό αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί με πιο ισορροπημένο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν περιοχές όπου ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί και να μεταλλαχθεί », πρόσθεσε η εκπρόσωπος .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το AFP, έχουν χορηγηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από 440 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Αυτό δίνει κατά μέσο όρο 98,4 ενέσιμες δόσεις ανά 100 Ευρωπαίους, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 102,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους. Ωστόσο, το 55,5% των Ευρωπαίων είχαν λάβει μια πρώτη δόση έως τις 18 Ιουλίου, σε σύγκριση με το 55,4% των Αμερικανών .

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ανακοινώσει στις 10 Ιουλίου ότι η Ένωση είχε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει “τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού αυτόν τον μήνα”.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν έγραψε στο Twitter ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα το επιτύχει, εξάγοντας ταυτόχρονα το ήμισυ της παραγωγής εμβολίων της , σε περισσότερες από 100 χώρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.