Διέρρευσε η τιμή του εμβολίου της Pfizer για την ΕΕ: Πολλαπλάσια από το AstraZeneca!

Νέα αποκάλυψη για τις τιμές των εμβολίων για τον κορονοϊό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει 15,5 ευρώ τη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, σύμφωνα με το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με τις δύο εταιρίες το οποίο διέρρευσε σήμερα στην εφημερίδα La Vanguardia.

Η τιμή αυτή είναι ακόμα πιο υψηλή από την διαρροή που δημοσιοποιήθηκε για λίγο στο Twitter από Βελγίδα πολιτικό πριν από λίγους μήνες, η οποία αργότερα διέγραψε το τουίτ.

Σύμφωνα με αυτό το τουιτ, στην προπαραγγελία το εμβόλιο της AstraZeneca στοίχιζε 1.78 ευρώ, της Johnson & Johnson 6.95 ευρώ, της BionTech/Pfizer 12 ευρώ και της Moderna 14.70.

Τώρα αποδεικνύεται ότι η τιμή για το εμβόλιο της Pfizer είναι ακόμα υψηλότερη και φυσικά πολλαπλάσια από το αντίστοιχο της AstraZeneca.
Φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά τέτοιες διαφορές προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά. Ειδικά από την στιγμή που το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δεχτεί τεράστια πολεμική για θέματα παρενεργειών, ενώ για το αντίστοιχο της Pfizer Δεν υπάρχουν παρόμοια δημοσιεύματα. Παρά το ότι και τα δύο εμβόλια εγκρίθηκαν ακριβώς με την ίδια διαδικασία.

Ίσως να ισχύει το ρητό «ότι πληρώνεις παίρνεις». Μπορεί όμως να υπάρχει και μία δόση αλήθειας, όσον αφορά την δημοσιότητα, στο «πληρώνεις και παίρνεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.