Τρόμος από την ανακοίνωση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου!

Ξαφνικά με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ως προαναγγελία θέςης στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSTRATCOM) προκαλεί παγκόσμιο τρόμο.

Μια ανακοίνωση που έχει τη δίκη της βαρύτητα καθώς η  συγκεκριμένη διοίκηση υπάγεται στο υπουργείο εθνικής άμυνας των ΗΠΑ και έχει ως αντικείμενο την διεθνή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ, όχι μόνο στο θέμα του συμβατικού πολέμου αλλά σε ένα πλήθος δράσεων, που συμπεριλαμβάνουν και τα πυρηνικά χτυπήματα. Κυρίως όμως, την συλλογή πληροφοριών – δηλαδή την κατασκοπευτική δράση των ΗΠΑ σε επίπεδο στρατιωτικών υπηρεσιών – παγκοσμίως.

Το tweet λοιπόν που ανέβασε και έχει προκαλέσει σεισμό, αναφέρει:

Προεπισκόπηση δήλωσης – θέσης: Το φάσμα των συγκρούσεων σήμερα δεν είναι ούτε γραμμικό ούτε προβλέψιμο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την πιθανότητα σύγκρουσης που οδηγεί σε συνθήκες που θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν έναν αντίπαλο να θεωρήσει την χρήση πυρηνικών όπλων ως τη λιγότερο κακή επιλογή. (!!)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.