Κυβέρνηση και ΜΜΕ ξέχασαν τις καταγγελίες Κοντονή μόλις τις έκανε!

Το χρονικό μίας ιστορίας που αποδεικνύει ότι ΜΜΕ και κυβέρνηση θεωρούν τους πολίτες «χρυσόψαρα». Όπως ακριβώς έγινε με το σκάνδαλο Novartis που το βάφτισαν «σκευωρία», και τόσες άλλες υποθέσεις.
Ήταν 14 του Απρίλη, όταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο για να προβεί στις «απίστευτες καταγγελίες» και τις σκοπιμότητες που έκρυβε ο νέος Ποινικός Κώδικας ο οποίος ουσιαστικά υπερψηφίστηκε διά της ψήφου η της ανοχής από τα κόμματα εξουσίας.

Το γεγονός όμως ότι ο Ποινικός Κώδικας ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣυΡιζΑ και οι καταγγελίες Κοντονή αφορούσαν διαπλοκή μεταξύ της τότε κυβέρνησης και μεγάλου επιχειρηματία, προκάλεσαν σεισμό στα ΜΜΕ αλλά και στην κυβέρνηση! Μέχρι και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στις δηλώσεις – καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή λέγοντας πως «Οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα»!

Η προαναγγελία Κοντονή μάλιστα ότι θα αποκάλυπτε το όνομα του επιχειρηματία ενώπιον των αρχών, μιλάμε για τον επιχειρηματία που όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός είχε τέτοια δύναμη ώστε να επηρεάσει ακόμα και την σύνταξη του νέου Ποινικού Κώδικα, είχε προκαλέσει φρενίτιδα στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ενώ η κυβέρνηση ακόνιζε τα ξίφη της, προκειμένου να επιτεθεί και να δώσει την χαριστική βολή στον ΣυΡιζΑ ακρωτηριάζοντας μια για πάντα το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα».

Προσήλθε λοιπόν ο Κοντονής, έκανε την περιβόητη καταγγελία για την οποία είχε δεσμευθεί, ενώπιον των δικαστικών αρχών και εκεί που περιμέναμε ότι 15 Απριλίου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα υπήρχε η μεγάλη αποκάλυψη για τον επιχειρηματία που χειραγώγησε μία κυβέρνηση και όχι μόνο, μην ξεχνάμε ότι και ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε αφιερώσει την τελευταία του ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τον νέο ποινικό κώδικα του ΣυΡιζΑ, ακολούθησε η απόλυτη σιωπή! Ρέκβιεμ!

Οι γνωστοί δημοσιογράφοι και τα συστημικά ΜΜΕ που συνήθως είχαν λεπτομέρειες από την δικαστική διερεύνηση πριν ακόμα δοθούν οι καταθέσεις, σιώπησαν! Εκεί που ο Σταύρος Κοντονής πρωταγωνιστούσε στα πρωτοσέλιδα με την προαναγγελία της καταγγελίας, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά μόλις έκανε την καταγγελία!

Τι συνέβη και πάγωσαν τα δάχτυλα των δημοσιογράφων αλλά και των κυβερνητικών, και δεν μπορούσαν να πληκτρολογήσουν ούτε δύο φωνήεντα για την μεγάλη αποκάλυψη του Σταύρου Κοντονή;

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε η «αποκάλυψη Κοντονή» σταμάτησε να αποτελεί αποκάλυψη, οπότε θα πρέπει να απολογηθούν γιατί την φούσκωσαν με τέτοιον τρόπο, είτε ο δεσμός διαπλοκής που αποκάλυψε ο Σταύρος Κοντονής, δεν αφορά μόνο τον ΣυΡιζΑ αλλά και την κυβέρνηση.

Τέτοια βουβαμάρα λοιπόν για ένα θέμα που θα προκαλούσε «σεισμό, καταποντισμό» και όλα τα συναφή, δεν θυμόμαστε στην μεταπολίτευση. Φυσικά τόσο η κυβέρνηση όσο και τα συστημικά ΜΜΕ θεωρούν ότι οι πολίτες είναι χρυσόψαρα και σύντομα θα έχουν ξεχάσει και τον Κοντονή και τις καταγγελίες του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.