Συγκίνηση στο τελευταίο “αντίο” στον πρίγκιπα Φίλιππο

Στο επίκεντρο της προσοχής όλου του πλανήτη βρίσκεται η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Η κηδεία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, θα τελεστεί στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ. Έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης πήραν θέσεις γύρω από το κάστρο από νωρίς.

Μπορείτε να δείτε απευθείας τις προετοιμασίες και τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο αντίο στον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, η κηδεία ξεκινά στις 15.00 τοπική ώρα και θα γίνει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η ταφή θα γίνει στους Κήπους στο Φρόγκμορ. Η μεταφορά του φέρετρου θα γίνει με το ειδικά διαμορφωμένο Land Rover που ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος βοήθησε στον σχεδιασμό του.

Με εντολή της βασίλισσας, όλα τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν πένθιμα ρούχα και όχι στρατιωτικές στολές, ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση ο πρίγκιπας Χάρι καθώς μετά το Megxit, και την επίσημη παραίτηση από τα πριγκιπικά του καθήκοντα του αφαιρέθηκαν και οι στρατιωτικοί τίτλοι. Τα δύο αδέλφια Χάρι και Ουίλιαμ δεν θα περπατήσουν δίπλα δίπλα στην πομπή πίσω από το φέρετρο του παππού τους, πάλι σύμφωνα με εντολή της βασίλισσας, ούτε θα σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα στο παρεκκλήσι, αφού ανάμεσά τους θα βρεθεί ο ξάδελφός τους, Πίτερ Φίλιπς.

Στις 3 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας) θα τηρηθεί σε όλη τη χώρα ενός λεπτού σιγή. Την έναρξη, όπως και τη λήξη, θα σημάνει ένας πυροβολισμός από τον ανατολικό κήπο.

Στην κορυφή των σκαλοπατιών, το φέρετρο θα υποδεχθεί ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο Τζάστιν Ουέλμπι. Καθώς οι θύρες του παρεκκλησιού θα κλείνουν, οι γκάιντες θα παίζουν το «Carry On».

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε βάθρο στην κορυφή του κεντρικού κλίτους του ναού. Πάνω σε μαξιλάρια θα είναι τοποθετημένα τα «διάσημα» του Φιλίππου –κυρίως τα μετάλλια και τα παράσημα που του έχουν δοθεί, η στραταρχική ράβδος του και το έμβλημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας , μαζί με διάσημα από τη Δανία και την Ελλάδα.

Την κηδεία θα τελέσει ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ. Το φέρετρο θα κατέβει στη συνέχεια στη Βασιλική Κρύπτη.

Ένας ταγματάρχης του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας θα παίξει με την γκάιντα έναν θρήνο. Θα ακολουθήσει το «Εγερτήριο» από τους σαλπιγκτές του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου. Οι σαλπιγκτές του Βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών θα ανακρούσουν στη συνέχεια το «Action Stations», κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θα πει στη συνέχεια την ευχή, μετά την οποία θα ανακρουσθεί ο εθνικός ύμνος.

Η βασίλισσα και οι άλλοι πενθούντες θα αναχωρήσουν στη συνέχεια από το παρεκκλήσι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.