Πόσο κακό κάναμε στη Γη τα τελευταία 37 χρόνια: Τα αποκαλυπτικά ολιγόλεπτα βίντεο της Google Earth

Κάνοντας χρήση δορυφορικών λήψεων της NASA και της Google, αναλύοντας και συνθέτοντας 24 εκατομμύρια εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020, η Google Earth παρουσίασε ένα βίντεο διάρκειας  δυο λεπτών και 19 δευτερολέπτων στο οποίο απεικονίζονται οι απίστευτες αλλαγές που έχει υποστεί ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια.

Το βίντεο δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις, όσο και σε δάση, θάλασσες, ή και στη Γροιλανδία όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει. Αφορά σαφώς στην αλλοιώσεις αλλά και τις βελτιώσεις που επέφερε στο φυσικό τοπίο η ανθρώπινη δραστηριότητα.

  • Μάλιστα, ανάμεσα στα βίντεο υπάρχει κι ένα που αφορά την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις αλλαγές που έχει υποστεί, ωστόσο, μέχρι το 2016. Το βίντεο αυτό εμφανίζει αποκλειστικά δορυφορικές εικόνες.

Η εταιρία παρουσιάζοντας συνολικά 4 βίντεο – ένα συνολικό και τρια που αφορούν τα δάση, τις θάλασσες και τις πόλεις, αντίστοιχα – αναφέρει πως σκοπός της δουλειάς αυτής είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Το βασικό βίντεο των συνολικών αλλαγών στον πλανήτη:

Το βίντεο για τις αλλαγές στις πόλεις:

Το βίντεο για τις θάλασσες:

Το βίντεο για τα δάση:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.