Κομισιόν: Τον Ιούνιο θα αξιολογηθούν εκ νέου οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θα αξιολογηθούν εκ νέου οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία.

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή αποκλιμάκωση και η Άγκυρα να έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε μονομερείς ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο Πήτερ Στάνο ανέφερε ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ξανά, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας και θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επισημαίνει: “Μπορώ μόνο να επαναλάβω όσα έχουμε πει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και τις διμερείς σχέσεις τους. Όλα αυτά είναι μέρος των τρεχουσών προσπαθειών να προχωρήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εποικοδομητική συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και μεταξύ Τουρκίας και των χωρών – μελών μεμονωμένα. Σε αυτό έχουμε δεσμευτεί. Ακριβώς στη γραμμή της δήλωσης της τελευταίας συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί ξανά και θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.