Πανδαισία μαχητικών στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ – Εντυπωσιακές εικόνες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η άσκηση Ηνίοχος 2021 της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ελίτ των μαχητικών από ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα να έχουν συγκεντρωθεί στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα.

Τα μαχητικά που κλέβουν μέχρι στιγμής την παράσταση είναι τα Ισπανικά F-18. Τα δικινητήρια μαχητικά, που αποτελούν και τα «αγαπημένα» της Αεροπορίας Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Τις προηγούμενες ημέρες οι Ισπανοί πιλότοι πραγματοποίησαν σενάρια συνεκπαίδευσης με ελληνικά πληρώματα μαχητικών, με τα θρυλικά Phantom F-4 να κλέβουν τις εντυπώσεις για τις αειθαλείς ικανότητές τους.

 

 

 

 

Τα γαλλικά Rafale όπως είναι φυσικό εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους, με τους Έλληνες πιλότους να αδημονούν για την στιγμή που θα βαφτούν με τα ελληνικά χρώματα και θα αρχίσουν να εντάσσονται στο δυναμικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

 

Σήμερα προσγειώνονται και οι Ισραηλινοί με τα θηριώδη F-15 αλλά και σμήνος F-16.

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης όπου ενημερώθηκε από αρμόδιους Επιτελείς για την εξέλιξη της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 21.

Στον χαιρετισμό του προς το σύνολο των συμμετεχόντων, μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Η συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21 τόσων πολλών αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο αλλά και από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις των χωρών μας, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών μεταξύ των ασκουμένων.

Η ισχυρή παρουσία σας εδώ τεκμηριώνει τις προσπάθειες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ φίλων και συμμάχων και στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης δίνοντας κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να σχεδιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική άσκηση, που κάθε χρόνο θα βελτιώνεται με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή σας. Να είστε ασφαλείς και να απολαύσετε το υπόλοιπο της άσκησης».

Έως τώρα έχουν εκτελεστεί ιδιαιτέρως σύνθετα σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων και υποστήριξης χερσαίων και αμφιβίων δυνάμεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.