Ο Τ.Μπάιντεν έθεσε σε κατάσταση εθνικής ανάγκης τις ΗΠΑ: «Να προστατευθούμε από τις ενέργειες της Ρωσίας»

Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που απέστειλε στο Κογκρέσο γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με εκτελεστικό διάταγμα κήρυξε σε κατάσταση εθνικής ανάγκης την χώρα λόγω της ασυνήθιστης και σημαντικής απειλής που θέτει για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, και την οικονομία των ΗΠΑ συγκεκριμένες επιβλαβείς ξένες δραστηριότητες της Ρωσίας!

Αυτό απλά σημαίνει ότι ο Τ.Μπάιντεν έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ουσιαστικά τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και ενημερώνει ότι θα πρέπει να προστατευθούν με κάθε μέσο.

Η δήλωση αναφέρει επίσης πως “η Ρωσία σκόπευε να υπονομεύσει την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων δημοκρατικών εκλογών εμπλεκόμενη σε κακόβουλες κυβερνο-δραστηριότητες που στόχευαν δημοσιογράφους και αντιφρονούντες έξω από τα σύνορα της παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Αν η συμπεριφορά συνεχιστεί ή κλιμακωθεί, οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί να προχωρήσουν σε επιπλέον δράση ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος της διακυβέρνησης Τ.Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν οικονομική δυσφορία στην Ρωσία μέσω της απαγόρευσης σε αμερικανικούς θεσμούς/συνταξιοδοτικά ταμεία (δηλαδή pension funds) να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα, που σημαίνει ότι θα μπορούν να τα παίρνουν μόνο στην δευτερογενή αγορά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προϊδέασε για μια πολύ δύσκολη συνέχεια μετά τις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν πριν λίγο.

«Θα μοιραστούμε μαζί σας συμπληρωματικές πληροφορίες για τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης, που θα είναι δυσβάσταχτη για την αμερικανική πλευρά».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα σύντομα θα ανακοινώσει την απάντησή της στις νέες αμερικανικές κυρώσεις και πως αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες προετοιμάζουν την απάντηση.

«Η απάντησή μας θα είναι αμετάκλητη, θα διαμορφωθεί, Θα την μάθετε, νομίζω πολύ σύντομα. Οι εμπειρογνώμονές μας αυτή την στιγμή ασχολούνται με την προετοιμασία της», δήλωσε η Μ. Ζαχάροβα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.