Η ταραχή του Μαξίμου από τις δηλώσεις Ν.Δένδια στην Άγκυρα και τα απώτερα πολιτικά σχέδια του Έλληνα ΥΠΕΞ

Πλήρως αιφνιδιασμένη και αμήχανη από την εξέλιξη της επίσκεψης του Ν.Δένδια στην Άγκυρα εμφανίζεται το Μαξίμου.

Χαρακτηριστική είναι η «διαρροή» στο ΑΠΕ ότι «Ο ΥΠΕΞ ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».

Δηλαδή υπήρχε περίπτωση και να… μην ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Κ.Μητσοτάκη;

Ουσιαστικά ομολογούν το αντίθετο: Ότι δεν υπήρχε καμία προσυννενόηση με το Ν.Δένδια και δεν ανέμεναν τέτοια εξέλιξη στην επίσκεψη.

Μην πούμε για την άλλη απίστευτη διαρροή από Μαξίμου ότι «Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα». Με τους εισβολείς σε υφαλοκρηπίδα, Κύπρο, με 400 πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από τα ελληνικά νησιά; Δεν φάνηκε αυτό από τα λεγόμενα του Ν.Δένδια.

Η πραγματικότητα είναι άλλη: Εδώ και κάποιο καιρό ο Ν.Δένδιας ετοιμάζεται για την μάχη της διαδοχής του Κ.Μητσοτάκη στη ΝΔ. Και φτιάχνει ηγετικό προφίλ.

Στοχεύει στην «δεξιά» πτέρυγα της ΝΔ, βοηθούμενος από μεγάλο Έλληνα οικονομικό παράγοντα που ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις.

Και υπολογίζει σε βοήθεια Α.Σαμαρά και Κ.Καραμανλή.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν σε κατ’ιδίαν συνομιλία μαζί του. Ο Τούρκος πρόεδρος, άριστα ενημερωμένος για τα συμβαίνοντα στην Αθήνα, γνωρίζει τα σχέδια αυτά και ήθελε μια πρώτη προσωπική επαφή με το Ν.Δένδια για να τον «βυθομετρήσει»…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.