Καταγγελία από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας – Μ.Μπορίσοφ: «Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ;»

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ προχώρησε σε αποκαλύψεις «βόμβα» κάνοντας λόγο για παιχνίδια στις τιμ΄λες των εμβολίων αναφερόμενος σε άλμα στην τιμή του εμβολίου της Pfizer και πιθανή αισχροκέρδεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κάθε δόση του εμβολίου της Pfizer κόστιζε αρχικά 12 ευρώ, όμως τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει συμφωνίες με τη φαρμακευτική εταιρεία στην τιμή των 19,50 ευρώ.

Μάλιστα, η Κομισιόν βρίσκεται σε συνομιλία με την Pfizer για την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και για τα έτη 2022 και 2023.

«Οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα», σημείωσε από τη Νότια Βουλγαρία ο κ. Μπορίσοφ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «Η τιμή της Pfizer ήταν 12 ευρώ και μετά αυξήθηκε στα 15,5 ευρώ» ενώ τώρα υπογράφονται συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εταιρία αλλά ήδη η τιμή ανέρχεται σε 19,5 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι «θα εμφανιστούν πολλές ακόμη παραλλαγές της νόσου», επισημαίνοντας πως 19,50 ευρώ επί 900 εκατ. κάνει σχεδόν 18 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως και οι σχετικοί προϋπολογισμοί.

«Αυτό σημαίνει ότι στους νέους προϋπολογισμούς, θα πρέπει να διαθέσουμε μεγαλύτερα, πολύ μεγαλύτερα αποθέματα για τα εμβόλια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.