Νέα πρόκληση από τον Ερντογαν: Θα επισκεφτεί το Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Συμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα κεντρικό στοιχείο της μεγάλης νίκης του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αποτέλεσαν τόσο τα ισραηλινά όσο και τα τουρκικά όπλα, ενω μεγάλο σύμβολο της νίκης ήταν η ανάκτηση της ιστορικής στρατηγικής πόλης, Σουσά, από το Μπακού.

3AB2BF67 A995 4B34 A973 7A54D1677358

Και σήμερα (Τετάρτη), ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μετά το μήνα του Ραμαζανιού, θα επισκεφθεί τη νέα περιοχή του Αζερμπαϊτζάν.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν, με κάθε τρόπο να το υπερασπιζόμαστε», δήλωσε ο Ερντογάν σε διάσκεψη του Τουρκικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Συνεργασίας των Τουρκόφωνων χωρών), το οποίο περιλαμβάνει την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

«Πρέπει να τους κάνουμε να αποκαταστήσουν τις τουρκικές δομές στο Karbach», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σημειώνοντας ότι κατά την περίοδο κατά την οποία η περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρισκόταν υπό αρμενική κατοχή, καταστράφηκαν 63 από τα 67 τζαμιά που υπήρχαν στην περιοχή.

Israel Hayom

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.