Επικοινωνία υπουργών Άμυνας Ελλάδας – ΗΠΑ

του Χρήστου Μαζανίτη

Το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε γι’ ακόμη μία φορά, με την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν λίγο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Λόιντ Τζέιμς Ώστιν (Lloyd James Austin) τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για περαιτέρω ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού Συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της Συμμαχίας.

Συνομίλησαν, επίσης, για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικο-τεχνικό τομέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.