Σαρκοζί: Ένοχος για διαφθορά – Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση

Ένοχος για διαφθορά κρίθηκε από δικαστήριο του Παρισιού ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή το ένα εκτιτέο.

Μαζί με τον Σαρκοζί καταδικάστηκαν ο δικηγόρος του Τιερί Ερζόγκ αλλά και ο πρώην δικαστής Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Στην υπόθεση αυτή, την επονομαζόμενη “ecoutes” (τηλεφωνικές υποκολοπές), ο Σαρκοζί φέρεται να προσπάθησε, από κοινού με τον Ερζόγκ, να εξαγοράσουν τον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ ο οποίος ήταν τότε μέλος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος επιδίωκε να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες, αν όχι και να επηρεάσει μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου σε σχέση με μια υπόθεση -την υπόθεση Μπετενκούρ- στην οποία είχε εξασφαλίσει απαλλαγή στο τέλος του 2013. Σε αντάλλαγμα είχε δώσει μια ισχυρή «ώθηση» στον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ προκειμένου να καταλάβει μια περίοπτη θέση που εποφθαλμιούσε ο τελευταίος στο Μονακό, αλλά την οποία δεν απέκτησε ποτέ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.