Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ – Eκλεισαν συμβολικά την οδό Παπαναστασίου, κάτω από τα γραφεία του Οργανισμού

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

Σε “αυθόρμητη συγκέντρωση” και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Παπαναστασίου, μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

 

Η σημερινή αυθόρμητη συγκέντρωση των εργαζομένων, είναι το πρώτο στάδιο αυτών που θα ακολουθήσουν.

Είναι το πρώτο ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης ενάντια στις ενέργειες της αποτυχημένης αλλά και επικίνδυνης πλέον διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.

Εμπαίζουν τους εργαζόμενους και με προφάσεις αποφεύγουν έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Απεναντίας προβαίνουν συνεχώς σε μονομερείς ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων.

Ισοπεδώνουν θεσμικές και μισθολογικές κατακτήσεις που με κόπο και αγώνες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα τώρα έρχονται να διαλύσουν και τις οικογένειές μας με ένα εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας. Μειώνουν ημέρες ανάπαυσης και παράλληλα εφαρμόζουν ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα που διαλύει κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προγραμματισμό ενώ επιβαρύνει την ψυχική υγεία των εργαζομένων που τόσο απαραίτητη είναι για εργαζόμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και γεννάται το ερώτημα

Γιατί όλα αυτά; Το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζει;

Είναι προφανές.

Για να καλύψουν την αποτυχία τους στην ανασυγκρότηση της συγκοινωνίας, προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους.

Προκαλούν σύγχυση για να μας οδηγήσουν σε κινητοποιήσεις και να μας αποδώσουν ευθύνες για την κατάσταση της συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά τους για νέο ξεπούλημα.

Διαλύουν συστηματικά τον δημόσιο στόλο των λεωφορείων προκειμένου να ενισχύουν ιδιώτες μέσω leasing φέρνοντας τα αποσυρθέντα λεωφορεία της Ευρώπης στην τριτοκοσμική πόλη μας όπως την κατάντησαν οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Φτάνει πιά!!! Δεν θα μας φιμώσουν. Θα αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τα δικαιώματά μας αλλά και για μια συγκοινωνία που αξίζει στην ταλαίπωρη πόλη μας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ”ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” στο ART FM,SUPER FM και σύνδεση skype ,με το news.makedonia,gr και την συνέντευξη με τον πρόεδρο εργαζομένων ΟΑΣΘ κ Δήμκα Ιωάννη

Ο Γ.Αθανασίου σε ζωντανή σύνδεση με τα γραφεία του ΟΑΣΘ συνομιλούμε με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κύριο Γιάννη Δήμκα (1/3/2021)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.