Sputnik V: Η Ρωσία συζητά με εταιρείες για να παραχθούν περισσότερες δόσεις του εμβολίου

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιεί συνομιλίες με φαρμακευτικές εταιρείες της Νότιας Κορέας, προκειμένου να αυξήσει τη συμβατική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, η εφημερίδα Chunan Ilbo ανέφερε, επικαλούμενη εκπροσώπους της τοπικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, ότι το ρωσικό Ταμείο διαπραγματευόταν την παραγωγή του Sputnik V με την εταιρεία της Νότιας Κορέας GC Pharma.

«Οι συζητήσεις για την οργάνωση της πρόσθετης παραγωγής Sputnik V στη Νότια Κορέα διεξάγονται, πράγματι, με διάφορες γνωστές βιοτεχνολογικές εταιρείες, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις» ανέφερε η πηγή.

Η παραγωγή του εμβολίου

Τον Νοέμβριο, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε πως, η GL Rapha της Νότιας Κορέας θα παρέχει πάνω από 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V σε ξένες χώρες κάθε χρόνο.

​Αργότερα, η εταιρεία ανέφερε πως, οι πρώτες 150 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V που παρήγαγε η νοτιοκορεάτικη GL Rapha, δεσμεύτηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά ο κατασκευαστής θα μπορούσε να παραδώσει τα εμβόλια σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Ρωσίας, εάν λάμβανε αντίστοιχη απαίτηση από το RDIF.

Σχολιάζοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πρόσθετη παραγωγή του εμβολίου στη Νότια Κορέα, η GL Rapha ανέφερε ότι η συμφωνία με το RDIF, συνεπάγεται αρχικά μια κοινοπραξία, σημειώνοντας ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με άλλους κατασκευαστές.

Εκπρόσωπος της GC Pharma, με τη σειρά του, δήλωσε πως, η εταιρεία έλαβε διάφορες προτάσεις συμβολαίων σχετικά με την κατασκευή, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει πληροφορίες σχετικά με ορισμένες διαπραγματεύσεις, καθώς αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του εμπορικού απορρήτου. Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα ήταν «φυσικό» να επιλέξουμε την GC Pharma ως κατασκευάστρια εταιρεία στη Νότια Κορέα, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.