ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ Τουρκία στην Κω

Με παράλληλες έρευνες προσπαθούν η Ασφάλεια και το Λιμενικό στην Κω να εξαρθρώσουν ένα καλά οργανωμένο δίκτυο Ελλήνων και Τούρκων διακινητών μεταναστών που δρα στις δυο χώρες. Την άκρη του νήματος βρήκαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου της Κω, από έναν τυχαίο έλεγχο που έκαναν σε τουρκικό ημερόπλοιο που έφτασε γεμάτο τουρίστες από το Μπόντρουμ το πρωί της Παρασκευής.
Η βαλίτσα που μετέφερε ένας από τους ναύτες του σκάφους, όταν αποβιβάστηκε το πλήρωμα, κίνησε υποψίες στους τελωνειακούς που την άνοιξαν για να την ελέγξουν και αντίκρισαν έκπληκτοι στο εσωτερικό της26 πλαστές σφραγίδες για είσοδο σε χώρες- μέλη της Shengen, σφραγίδες αεροδρομίων και δημοσίων υπηρεσιών διαφόρων χωρών της Ε.Ε., μια πρέσα για την τοποθέτηση ανάγλυφης σφραγίδας σε διαβατήρια και μία στρογγυλή σφραγίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο ναύτης είπε ότι δεν γνώριζε τι περιείχε η βαλίτσα και αποκάλυψε ότι του την είχε δώσει ο καπετάνιος του πλοίου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και ανακρίνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχυρίστηκε και ο καπετάνιος, που είπε ότι τον παρακάλεσε ένας άγνωστος στο Μπόντρουμ να την παραδώσει σε επίσης άγνωστό του άνδρα, ο οποίος θα πήγαινε να την παραλάβει μόλις το πλοίο έδενε στο λιμάνι της Κω.

Όλοι οι Τούρκοι του πληρώματος κρατούνται και ανακρίνονται, ενώ εξετάζονται από τους ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Νοτίου Αιγαίου ένας φορητός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Παράλληλα, ελέγχεται καρέ- καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του λιμανιού, για να εντοπιστεί ο επίδοξος παραλήπτης της βαλίτσας που προφανώς θα έσπευσε να εξαφανιστεί όταν είδε να την ερευνούν οι υπάλληλοι του Τελωνείου.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.