Ατελείωτες ουρές σε καταστήματα στο Μιλάνο και τη Ρώμη

Ατελείωτες ουρές σε καταστήματα στο Μιλάνο και τη Ρώμη

Ατελείωτες ουρές σε καταστήματα στο Μιλάνο και τη Ρώμη

Νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε για τη χώρα που δίνει σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου. Καθ’ όλη την περίοδο αυτή, η χώρα μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη, με εξαίρεση την 28η, 29η, την 30ή Δεκεμβρίου και την 4η Ιανουαρίου, όταν θα υπάρξει μικρή χαλάρωση και η Ιταλία θα είναι μια μεγάλη «πορτοκαλί ζώνη».

Όπως και στο παρελθόν, «κόκκινη ζώνη» σημαίνει ότι καφέ και εστιατόρια -αλλά και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα- θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα περίπτερα και τα κομμωτήρια.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές, με κανονική τέλεση των λειτουργιών μέχρι τις 10 το βράδυ. Ροφήματα και φαγητά θα παραδίδονται μόνον κατ’ οίκον ή θα πρέπει να μεταφέρονται από τους ίδιους τους πελάτες, στο σπίτι.

Παράλληλα, περιορίζεται αυστηρά και το δικαίωμα μετακίνησης των πολιτών: θα επιτρέπεται μόνον για λόγους υγείας, επαγγελματικούς και για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

Ατελείωτες ουρές σε καταστήματα στο Μιλάνο και τη Ρώμη

 

Μόνη παραχώρηση, το ότι κάθε μέρα, στο διάστημα αυτό, οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενή ή φίλο, πάντα υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, συν τα παιδιά τους, όταν είναι μέχρι δεκατεσσάρων ετών.

Οι Ιταλοί, παράλληλα, δεν θα μπορούν να δέχονται, στο σπίτι, πάνω από δυο φίλους ή συγγενείς. Κατά τις τέσσερις ημέρες της «πορτοκαλί ζώνης», τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς, εντός του δήμου στον οποίο διαμένουν.

Επιτρέπεται η έξοδος από τον τόπο διαμονής, μόνον αν πρόκειται για δήμο με λιγότερους από 5.000 κατοίκους και αν ο τελικός προορισμός δεν απέχει πάνω από 30 χιλιόμετρα. Θα συνεχίσει να ισχύει, τέλος, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στο μεταξύ, οι Ιταλοί έσπευσαν για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους λίγο πριν η Ρώμη και το Μιλάνο χαρακτηριστούν κόκκινη ζώνη με τις εικόνες του συνωστισμού και των ουρών που σχηματίζονται στα καταστήματα να γίνονται viral.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corriere.it

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.