Βρετανία: Lockdown επιπέδου 4 σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Βρετανία: Lockdown επιπέδου 4 σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιοανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν από το σπίτι, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4 και οι κάτοικοι δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους.

Θα επιτρέπονται οι συναντήσεις με ένα μόνο άτομο διαφορετικού νοικοκυριού και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Βρετανία: Lockdown επιπέδου 4 σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «νέο στέλεχος του κορονοϊού» στις περιοχές αυτές, το οποίο δεν αυξάνει την επικινδυνότητα» του ιού, αλλά «μεταδίδεται πιο εύκολα».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι «το νέο στέλεχος του ιού» αυξάνει την μεταδοτικότητά του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.