Από το 2010 η τουρκία έχει ανακοινώσει “οθωμανική κοινοπολιτεία” !!

Απόσπασμα άρθρου “Turkey’s Vision of an Ottoman Commonwealth” του Jackson Diehl στην Washington Post (6/12/2010) ….
Turkey is a member of NATO, a host of U.S. military bases vital to operations in Afghanistan and Iraq, and a major purchaser of American weapons. But is it still really an ally? Popular support has given Prime Minister Erdogan the confidence to undercut U.S. policy in Iran, cultivate anti-American Muslim dictators in Sudan and Syria, and make Israel a near-enemy. “Britain has a commonwealth” with its former colonies, Davutoglu reminded me. Why shouldn’t Turkey rebuild its leadership in former Ottoman lands in the Balkans, Middle East and Central Asia?

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, φιλοξενεί σειρά από στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που είναι ζωτικής σημασίας για επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και είναι σημαντικός αγοραστής αμερικανικών όπλων. Αλλά εξακολουθεί να είναι σύμμαχος;
Η δημοφιλής  υποστήριξη έχει δώσει στον Πρωθυπουργό Ερντογάν την εμπιστοσύνη να υποτιμήσει την πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράν, να καλλιεργήσει αντι-αμερικανούς μουσουλμάνους δικτάτορες στο Σουδάν και τη Συρία και να κάνει το Ισραήλ σχεδόν εχθρό.
«Η Βρετανία έχει μια Κοινοπολιτεία» με τις πρώην αποικίες της, μου υπενθύμισε ο Νταβούτογλου. Γιατί δεν πρέπει η Τουρκία να ξαναχτίσει την ηγεμονία της σε πρώην οθωμανικά εδάφη στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία;
Υ.Γ
Από το 2010 η τουρκία έχει ανακοινώσει “οθωμανική κοινοπολιτεία” !!..
Είναι γνωστό πως η τουρκία δουλεύει συστηματικά και σχεδόν πάντα υλοποιεί τα επεκτατικά της σχέδια..
Το θέμα είναι αν εμείς τους διαβάζουμε και αν ετοιμαζόμαστε κατάλληλα, πριν και όχι μετά την εκδήλωση και εφαρμογή των επεκτατικών σχεδίων τους..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.