Iστορική στιγμή: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Crew Dragon της SpaceX – Έφτασε μετά από ταξίδι 27,5 ωρών (βίντεο)

Το πρώτο ταξίδι στην Ιστορία με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η εκτόξευση του επανδρωμένου σκάφους Crew-1 Dragon «Resilience» της αμερικανικής εταιρείας SpaceX​ έγινε το βράδυ της Κυριακής στις 2:27 π.μ. (ώρα Ελλάδος) , από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, μετά από εννέα λεπτά, επέστρεψε στη Γη και προσνηώθηκε σε ένα πλοίο-πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η επιτυχία αυτή ανοίγει τον δρόμο στο να εισέλθουν στο μέλλον κι άλλες ιδιωτικές εταιρείες στον χώρο των διαστημικών ταξιδιών κάτι που θα ωθήσει σε μεγάλη πτώση του κόστους.

 

Το διαστημικό αεροσκάφος Crew Dragon, μετά από ένα ταξίδι διάρκειας 27,5 ωρών όπως είχε προγραμματιστεί αγκυροβολήθηκε αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό περίπου στις 6 π.μ. της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Εκεί ο 51χρονος κυβερνήτης Μάικ Χόπκινς, ο 44χρονος Βίκτορ Γκλόβερ (ο πρώτος έγχρωμος αστροναύτης στον ΔΣΣ και ο μοναδικός «πρωτάρης» στο διάστημα), η 55χρονη Σάνον Γουόκερ και ο 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA θα συναντήσουν την Κέιτ Ρούμπινς της NASA και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos

Η ιστορική εκτόξευση της Κυριακής – η πρώτη από τις έξι προγραμματισμένες πτήσεις της NASA / SpaceX Commercial Crew Program – ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον τακτικών δρομολογίων, μεταφέροντας διεθνείς επιστήμονες από και προς το διαστημικό σταθμό. Μετά το τέλος του προγράμματος Space Shuttle της NASA το 2011, ο οργανισμός αναγκάστηκε να βασίζεται στη Ρωσία για να μεταφέρει αστροναύτες στο πλωτό εργαστήριο.

 

Ο ΔΣΣ βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 250 μιλίων πάνω από τη Γη και κινείται με ταχύτητα πάνω από 17.000 μιλίων την ώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.