Πολυτεχνείο: Στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Στεφάνι κατέθεσε στον χώρο του Πολυτεχνείου, με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Χριστοδουλάκης: «Είμαστε και φέτος εδώ!»
«Είμαστε και φέτος εδώ!
Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, βρεθήκαμε σήμερα στο Πολυτεχνείο, μαζί με το Γραμματέα της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου και τον Εκπρόσωπο Τύπου Π. Χρηστίδη.
 

κιναλ

 

Βρεθήκαμε για να τιμήσουμε τους αγωνιστές της εξέγερσης, τους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Τους αγώνες για μία πλουραλιστική κοινωνία, για μία θεσμική πολιτεία, για μία χώρα ενωμένη. Τα όνειρα των νέων, των φοιτητών, που σημάδεψαν τους τοίχους του Ιδρύματος, και μαζί με αυτούς, την πολιτική ιστορία του τόπου.
 
Και ειδικά φέτος, με την απειλή της ανθρώπινης ζωής να αποτυπώνεται στο φόβο και τις αγωνίες του λαού μας, να σηματοδοτήσουμε την επικαιροποίηση των πολιτικών του μηνυμάτων. Απέναντι στις πολωτικές διαχωριστικές τομές που επενδύουν σε νέους τεχνητούς διχασμούς, η υπερβατική ομοψυχία της ελληνικής κοινωνίας το ’73 απέναντι στον αυταρχισμό, είναι ο ισχυρότερος συμβολισμός ότι  ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε ξανά.
Στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός μας, η κοινωνία μας, οι γενιές μας».

Γεννηματά: Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς

Νωρίτερα στο μήνυμά της για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μεταξύ άλλων, σημειώνει πώς λόγω της πανδημίας αλλά και της γενικής καραντίνας η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα, είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση, είναι η σπίθα νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα.

Από χθες το βράδυ, έχει τοποθετηθεί πανό στην πρόσοψη της Χαριλάου Τρικούπη που αναφέρει πως «Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στις καρδιές και τους αγώνες για μια  δίκαιη κοινωνία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.