Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για την οικονομία τους επόμενους μήνες

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 37,5% των προτιμήσεων έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,6%, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής με 2,7%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 8,6%.

Στο ερώτημα αν «η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», το 46% απαντά προς τη σωστή, ενώ το 41% προς τη λάθος. Το 52% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με το 38% που έχει αρνητική εντύπωση. Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58%… εγκρίνει τον τρόπο διακυβέρνησης του, ενώ το 34% έχει αρνητική εντύπωση για τον τρόπο που ασκεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Σε ερώτηση για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 74% παραδέχεται ότι έχει αρνητική εντύπωση, όπως και για τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο το ποσοστό αγγίζει το 68%.

Ταυτόχρονα, διακρίνει κανείς την απαισιοδοξία των πολιτών για το πώς θα διαμορφωθούν οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες, με το 67% να πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Τέλος, όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με 61% και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Φώφη Γεννηματά με 38% και ο Αλέξης Τσίπρας με 35%.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.