Στις 6,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Αισθητή πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα με 6,4 μονάδες, της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του «Power game».

Στη δημοσκόπηση της GPO η οποία διενεργήθηκε μεταξύ της αποκάλυψης του Qatargate με την εμπλοκή της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή και της ψήφισης του προϋπολογισμού, η ΝΔ εξακολουθεί να καταγράφει σαφές προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει 32,2% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 25,8% με την ψαλίδα να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες.
Αισθητή η πτώση για το ΠΑΣΟΚ που παραμένει οριακά σε διψήφιο ποσοστό.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3% η ελληνική λύση με 3,9 και το ΜεΡΑ25 με 2,4%. Η λεγόμενη και γκρίζα ζώνη των δημοσκοπήσεων αναποφάσιστων και όσων δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 12,6%.

Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε τροχιά ανακοίνωσης του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα σε ανάρτησή του στο facebook να ανακοινώνει τη συστράτευση με το ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια όπως έγραψε για την πολιτική αλλαγή της πρώην βουλευτή του ΜεΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου.

«Οι πραγματικοί λόγοι αποχώρησης της κ. Αδαμοπούλου, ήταν η προσωπική της πολιτική «κωλοτούμπα» για να συνταχθεί με τον μετρ του είδους και να απεμπολήσει κι αυτή το αντιμνημονιακό της παρελθόν», σχολίασε ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου ΜεΡΑ25.

Οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών αν στην κάλπη της απλής αναλογικής δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση με το 50,1% των ερωτηθέντων να προτείνει να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,1 να ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο ρόλος «σοσιαλ-Καμένου» που απέδωσε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά την αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη η ΝΔ να σταλεί στην αντιπολίτευση ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους μεταξύ των δυο κομμάτων.

«Μήπως έχει χάσει το τραίνο της αυτοδυναμίας; Και στη Βουλή εμφανίζει το χειρότερο δυνατό πρόσωπο. Λοιπόν αυτό θεωρώ ότι ήταν μια παρεκτροπή. Ήταν μια παρεκτροπή», σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Τα μαθηματικά είναι αυστηρή επιστήμη. Αριθμητικά έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Για να βγουν τα νούμερα για μια προοδευτική κυβέρνηση χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά έστω και με μια ψήφο», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τι απαντούν οι πολίτες για το Market Pass

Η δημοσκόπηση της Pulse έθεσε και το ερώτημα για το αν και κατά πόσο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, το μέτρο (Market Pass) που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κάλυψη του 10% των δαπανών για την αγορά τροφίμων. Tο 39%  απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ το 53% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι»

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.