Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου – Τι λένε οι πολίτες για αμυντική συμφωνία και διαγραφή Μπογδάνου

Την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και την πρόθεση ψήφου καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η άποψη των συμμετεχόντων στην έρευνα για την ελληνογαλλική συμφωνία, τους διαξιφισμούς στη Βουλή και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα της έρευνας, πρόκειται για πανελλαδική δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου, με μέγεθος δείγματος 1.007 νοικοκυριών, κατά το χρονικό διάστημα 6 -11 Οκτωβρίου 2021.

Δημοσκόπηση MARC: Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

δημοσκόπηση Marc 1

δημοσκόπηση Marc

δημοσκόπηση Marc 14

δημοσκόπηση Marc 16

Δημοσκόπηση MARC: Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η πανδημία με ποσοστό 49,9% και ακολουθούν η ακρίβεια (48,2%), η πορεία της οικονομίας (39,8%), τα εθνικά/ελληνοτουρκικά θέματα (28,6%) και το μεταναστευτικό (13,2%).

δημοσκόπηση Marc 2

Δημοσκόπηση MARC: Η άποψη των πολιτών για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Σε ερώτηση σχετικά με την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Γαλλία, το 53,1% των ερωτηθέντων την αξιολογεί “θετικά”, το 22,1% “μάλλον θετικά”, το 12.1% “αρνητικά” και το 7,5% “μάλλον αρνητικά”.

δημοσκόπηση Marc 3

δημοσκόπηση Marc 4 δημοσκόπηση Marc 5

δημοσκόπηση Marc 6

Δημοσκόπηση MARC: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαγραφή Μπογδάνου

Σχετικά με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το 70,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα την κρίνει ως “σωστή”, το 8,6% ως “λάθος”, το 6,5% ως “μάλλον σωστή” και το 2,9% ως “μάλλον λάθος”.

δημοσκόπηση Marc 7

Δημοσκόπηση MARC: Πώς κρίνουν την απόφαση για περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους πολίτες. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, το 49,2% θεωρεί ότι η εν λόγω απόφαση είναι “σωστή”, το 23,2% “λάθος”, το 12,8% “μάλλον σωστή”, ενώ το 10,9% την χαρακτηρίζει ως “μάλλον λάθος”.

δημοσκόπηση Marc 8

δημοσκόπηση Marc 9

Δημοσκόπηση MARC: Η αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκόπηση Marc 10

δημοσκόπηση Marc 11

δημοσκόπηση Marc 12

Δημοσκόπηση MARC: Ο καλύτερος Πρωθυπουργός

Ως προς την καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,4% έναντι 28,2% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκόπηση Marc 13

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.