Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα – δημοσκόπηση για το θέμα του κορoνοϊού και τις απόψεις των πολιτών διεξήγαγε η MRB για λογαριασμό του Star.

 

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι πολύ υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς.

Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται στις 15,9 μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,7%.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Το «άλλο κόμμα» ακολουθεί στο 3,6%, 4,8% είναι το ποσοστό των λευκών, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,2%.

Για την πίεση στο ΕΣΥ

To 56% εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Για τις δημόσιες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας

Το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου. Το 27,6% συμφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Για εμβόλια και θεία κοινωνία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το εμβόλιο αφού μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει.

Το 67,7% απαντά πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορονοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.