Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του αναφορικά με τις εξαγωγές φυσικού αερίου.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη, ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η Gazprom δεν ευθύνεται για τη μείωση των ροών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής από το Κίεβο της διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη.
«Να αρθούν οι εναπομείναντες περιορισμοί στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, συμπληρώνοντας όμως ότι επιθυμεί να αρθούν επίσης οι εναπομείναντες περιορισμοί στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ουσιαστικά άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων.
«Δεν βλέπουμε καμία επιθυμία από την Ουκρανία να τηρήσει τους όρους της προκαταρκτικής ειρηνευτικής συμφωνίας»
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι δεν βλέπει καμιά επιθυμία από την Ουκρανία να τηρήσει τους όρους μιας «προκαταρκτικής ειρηνευτικής συμφωνίας» – όπως είπε – που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο.
Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προσφερθεί να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό της κρίσης.
Κοινοποιήστε:
- Share on Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
- Share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
- Share on LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) LinkedIn
- Share on WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) WhatsApp
- Share on Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pocket
- Εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Εκτύπωση
- Share on Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Pinterest
- Share on Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Reddit
- Κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Tumblr
- Share on Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Telegram
- Email a link to a friend(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Email