Ο Καμπαγιάννης «καρφώνει» ΕΛΑΣ – κυβέρνηση Σαμαρά για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή [Βίντεο]

Τη σχέση της ελληνικής αστυνομίας με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε -λίγες μέρες μετά την καταδίκη των κορυφαίων στελεχών της- σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Θανάσης Καμπαγιάννης, αποκαλύπτοντας τις «”πλάτες” που είχαν αποκτήσει στους κρατικούς μηχανισμούς».

Ειδικότερα, ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από μέλη της Χ.Α., μιλώντας στο OPEN ανέφερε:

«Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία»

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρενέβη στη συζήτηση ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος υποστήριξε: «Όταν λέει αστυνομία λέει ανοησίες. Αν λέει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Τον καλώ δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Από τη μεριά του, ο κύριος Καμπαγιάννης σημείωσε: «Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής».

Σε ερώτηση για αν έχει καθαρίσει το σώμα, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά. «Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπιλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε οι επίορκοι αστυνομικοί στη φυλακή».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Θανάσης Καμπαγιάννης σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε μιλήσει για συστηματική συνεργασία του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, με τη Χρυσή Αυγή. «Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι…. Το  2013, η Χρυσή Αυγή συνομιλούσε με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον κύριο Μπαλτάκο. Και αυτό δεν το ξέρουμε μόνο, επειδή  δημοσιοποιήθηκε το γνωστό βίντεο. Εμείς, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, το γνωρίζουμε γιατί βρήκαμε μηνύματα στα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, όπου προέκυπτε συστηματική συνεργασία της ΧΑ με τον γγ της κυβέρνησης της ΝΔ, μέχρι που έγινε η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, υπήρξε η κατακραυγή η οποία υπήρξε, και ευτυχώς η κυβέρνηση έκοψε τον ομφάλιο λώρο που την συνέδεε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.