Ελλάδα – Μολδαβία 2-0: Άνετη νίκη για την Εθνική

Με νίκη συνέχισε η Εθνική Ελλάδος τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League, καθώς επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Μπακασέτας με πέναλτι στο 45+3΄ (σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Πόσματς) και ο Μάνταλος στο 50΄, ενώ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε πέναλτι του Μιλιντσεάνου στο 88΄.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε τους επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες και παραμένει στην κορυφή του ομίλου, μαζί με τη Σλοβενία που νίκησε 1-0 το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Η εθνική είχε 78% κατοχή στο α΄ ημίχρονο, αλλά της έλειψαν οι δημιουργικές ιδέες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ουσιαστικά οι διεθνείς δημιούργησαν μόνο δύο ευκαιρίες, μία στο 13΄ με πλασέ του Μπακασέτα από δύσκολη θέση που απομάκρυνε ο Μούντρατς και μία στο 35΄ με τον Ναμάσκο να πέφτει στα πόδια του Παυλίδη και να μην του επιτρέπει να εκμεταλλευθεί την κάθετη μπαλιά του Μάνταλου.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Από πάσα του Κουρμπέλη στον Παυλίδη, ο επιθετικός της Βίλεμ μπήκε στην περιοχή, ο Πόσματς τον κράτησε ανεπαίσθητα και -προς γενική έκπληξη- ο Ολλανδός διαιτητής Χίγκλερ καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον Μολδαβό αμυντικό! Ο Μπακασέτας ευστόχησε από την άσπρη βούλα και το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε πολύ πιο απλό.

Το ματς «τελείωσε» οριστικά στο 50΄, όταν ο Μάνταλος αξιοποίησε την πολύ καλή μπαλιά του Μπακασέτα, κατέβασε ωραία και νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-0.

Η εθνική στη συνέχεια «κατέβασε στροφές», ενώ ο Φαν΄τ Σιπ έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Χατζηδιάκου (ο στόπερ της Άλκμααρ χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού μπακ). Μπακασέτας και Φορτούνης έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, ενώ η Μολδαβία, παρότι στα τελευταία λεπτά έμεινε με εννέα παίκτες (τραυματίστηκε ο Μαραντίτσι και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης αλλαγής), κέρδισε πέναλτι στο 88΄ σε μαρκάρισμα του Ρότα στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε τη μπάλα στην εκτέλεση του Μιλιντσεάνου. Στις καθυστερήσεις η εθνική είχε δύο δοκάρια, σε ισάριθμα σουτ του Φορτούνη.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 3ου ομίλου του LEAGUE C:

ΕΛΛΑΔΑ-Μολδαβία 2-0

Κόσοβο-Σλοβενία 0-1

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

ΕΛΛΑΔΑ 7

Σλοβενία 7

Μολδαβία 1

Κόσοβο 1

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.