Το ολέθριο λάθος του Μητσοτάκη με τον Τραμπ

Το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Καθημερινής με την αποκάλυψη λεπτομερειών από την συνομιλία Μητσοτάκη – Τραμπ, μάλλον ρίχνει φως στο ολέθριο λάθος που έκανε ο πρωθυπουργός και τις συνέπειες της αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες.

Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιοί συμβούλεψαν τον πρωθυπουργό να πει αυτά τα πράγματα στην συνομιλία του με τον αμερικανό πρόεδρο, αλλά ως φαίνεται από τα γεγονότα έχει προκληθεί μείζον θέμα με την Τουρκία να έχει κυριολεκτικά απασφαλίσει.

776F545A B701 4E70 B35D F28A702E5A68
Το ρεπορτάζ όπως φαίνεται στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής

Σύμφωνα λοιπόν εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία, με μόνη προϋπόθεση να σταματήσουν οι προκλήσεις. Και μάλιστα, δεν έκανε λόγο απλώς για διερευνητικές, αλλά δεσμεύτηκε για προσφυγή στην Χάγη «στα θέματα που διαφωνούμε»!

Ο Τραμπ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, φάνηκε πρόθυμος να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση και αυτός προφανώς ήταν ο λόγος του δεύτερου τηλεφωνήματος στον Ερντογάν.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν καταστροφικά. Μετά από αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, οι τούρκοι πραγματικά απασφάλισαν, προέβησαν σε πρωτοφανείς προκλήσεις κατά της Ελλάδας, λεκτικές και στρατιωτικές. Και μάλιστα τις τελευταίες ώρες απειλούν ευθέως με πόλεμο.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ήταν ένα ολέθριο σφάλμα από την πλευρά του πρωθυπουργού να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί άνευ όρων. Διότι παράδοση με μοναδικό όρο να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις, συνιστά άτακτη υποχώρηση. Και μάλιστα ήταν εγκληματικό να μιλήσει για προσφυγή στην Χάγη, όταν οι τούρκοι έχουν θέσει θέμα μισού Αιγαίου και μειονότητας στην Θράκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.