«ΝΑΙ» ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ και Διαφάνειας στη Θάνου UPD

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει η Βασιλική Θάνου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα.

Κατά την ομιλία της η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι: Δεν μου έχει καταλογίσει ποτέ κανείς μεροληψία» και «θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση για την επιλογή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανταγωνισμού διότι θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία».

Η Βασιλική Θάνου ξεκαθάρισε ότι δεν την έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς για μεροληψία είτε υπέρ, είτε κατά κάποιου διαδίκου. «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου κατελόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου. Λόγω των θέσεων που είχα, ήμουν, καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα. Ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο εις βάρος μου. Να είστε, λοιπόν, απολύτως σίγουροι, και σας διαβεβαιώ, ότι με την ίδια αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτώ και σε όλη τη θητεία μου, αν με τιμήσετε με την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης τόνισε «η κυβέρνηση προτείνει την κ. Θάνου με γνωστή διαδρομή – πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σύμβουλος του πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια- έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση».

«Η επιλογή δεν προσκρούει σε κανένα τυπικό ή ουσιαστικό κώλυμα. Η τοποθέτηση ανώτατων δικαστικών λειτουργών θεωρείται ότι διασφαλίζει καταρχήν το τεκμήριο της ανεξαρτησίας σε τέτοιες επιτροπές και πρέπει να πω ότι και ο απερχόμενος πρόεδρος μου υπέδειξε συμβουλευτικά ότι καλό θα είναι να είναι πρώην δικαστικός εκείνος που θα τον διαδεχθεί», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Επειδή διάβασα διάφορα σχόλια, πρέπει να πω ότι θέλει προσοχή να τηρούμε ενιαίες αρχές, αν θεωρηθεί ότι το να είναι κάποιος σύμβουλος σε υπουργό ή σε πρωθυπουργό συνιστά κώλυμα, θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με πρώην υπουργούς ή με πρώην γραμματείς κομμάτων που είναι σε Ανεξάρτητες Αρχές».

Σημειώνεται ότι ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι προσωπική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου έχει εκφράσει την αντίθεσή της ήδη η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε μέσω επιστολής στις… Βρυξέλλες ισχυριζόμενος ότι η κ. Θάνου… συνδιαμόρφωνε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μονά-ζυγά δικά του τα θέλει ο Μητσοτάκης Επιστολή Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες για τη Θάνου Η Βασιλική Θάνου η επιλογή Τσίπρα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού  (Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.