Ένας Μητσοτάκης χειρότερος από τον πατέρα του;

Όσο ονειρική παρουσιάζουν την εικόνα στη χώρα τα ΜΜΕ που υμνούν την κυβέρνηση, τόσο πιο εύθραυστη γίνεται υπό το βάρος της πραγματικότητας, μόλις σε ένα χρόνο ΝΔ. Ένας συνδυασμός διαφθοράς, ανικανότητας, ιδεοληψιών και λαθών έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους τομείς, από την εξωτερική πολιτική μέχρι την οικονομία και την κοινωνική ειρήνη, κατεδαφίζοντας το αφήγημα του «Μωυσή». Οι υποκριτικές και ανέξοδες ηθικολογίες καταρρέουν υπό το βάρος των σκανδάλων, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί ένα θεσμικό και οικονομικό σοκ, αντίστοιχο με αυτό που είχε προκαλέσει η κυβέρνηση του πατέρα του, ίσως και χειρότερο.

Στην προσπάθειά της να διασωθεί, η κυβέρνηση  βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη πορεία θεσμικής εκτροπής και οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι το Μαξίμου μετακινείται στην εκδικητική γραμμή Σαμαρά για να μετατρέψει την πολιτική σε πεδίο ποινικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων.

Το πρώτο δείγμα ήταν η επέκταση του κατηγορητηρίου της Novartis, μετά την πλήρη αποτυχία του σεναρίου της «σκευωρίας» όταν εμπλεκόμενοι δικαστικοί αρχίζουν «ξαφνικά» να θυμούνται απίστευτες ιστορίες που για κάποιο λόγο είχαν «διαγράψει» από τη μνήμη τους. Με διαδικασίες επικίνδυνα «συνοπτικές» η σύμπραξη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να «ξεπλύνει» το τεράστιο σκάνδαλο και τη διαφθορά των στελεχών τους. Ο δεύτερος στόχος  είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το Νίκο Παππά. Έχοντας στοχοποιήσει τον πρώην Υπουργό ως τον «αδύναμο κρίκο» των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρούν να στήσουν το νέο αφήγημα με πρακτόρικες μεθόδους, παρακολουθήσεις, αναξιόπιστους μάρτυρες που επίσης «θυμούνται» ξαφνικά, απροκάλυπτες συρραφές υποκλοπών κ.α. Το κατηγορητήριο, φαίνεται ότι έχει ελάχιστη σημασία. Εξάλλου στο βάθος του στόχου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν έχει πληγεί ποτέ, παρά την τοξική εκστρατεία.

Η Δικαιοσύνη με μια σειρά από πρόσφατες αποφάσεις και μεθοδεύσεις αρχίζει να στέλνει μηνύματα ότι στη χώρα ανοίγει «ρήγμα» στο Κράτος Δικαίου ενώ στις εξελίξεις πρωταγωνιστούν και εν ενεργεία υψηλόβαθμοι δικαστικοί γεγονός αδιανόητο πριν λίγα χρόνια. Ο πρόσφατος νόμος για τις διαδηλώσεις και η χυδαία διχαστική ρητορική δείχνει ότι η κυβέρνηση «οχυρώνεται» και επιχειρεί να απονομιμοποιήσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες , να παρουσιάσει το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ως περιθωριακή φράξια «ταραξιών» με όρους μετεμφυλιακούς.

Μπροστά στα αδιέξοδά της, η ΝΔ και πάλι επιχειρεί να κυλήσει την πολιτική ζωή στο βούρκο υπονομεύοντας τις δημοκρατικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η ενδυνάμωση των κοινωνικών του συμμαχιών ως κύριου και μαζικού εκφραστή της δημοκρατικής παράταξης απέναντι σε μια Δεξιά που κλίνει διαρκώς προς την απολυταρχία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.