Διάψευση Κοτζιά σε Τσίπρα για ΑΟΖ: Καταφεύγει πολύ συχνά σε μισές αλήθειες

Τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του Φόρουμ των Δελφών αναφορικά με την ΑΟΖ διέψευσε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο Open και την εκπομπή Open Ελλάδα.

«Συμπτωματικά είδα το σημείο που ρώταγε τον Αλέξη Τσίπρα για εμένα η Όλγα Τρέμη. Κατ’αρχάς να πω ότι τα διαπόντια νησιά, δεν είναι ένα είναι 11 και οι Στροφάδες δεν είναι μία, είναι δύο. Υπάρχει ένα επιχείρημα που έλεγα πάντα στους Ιταλούς ότι αυτή η κακή συμφωνία, είχε κριτικαριστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, καλό να το διαβάσει και ο νυν υπουργός Εξωτερικών. Αυτό για τα τυπικά στοιχεία. Δεύτερον, δεν αληθεύει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολύ συχνά σε μισές αλήθειες να το πω έτσι. Διότι εγώ δεν του είπα δεν το κάνουμε, εγώ του είπα κάτι άλλο το 2016-2017. Θα κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφού κλείσουμε τους κόλπους» ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς καταλήγοντας ότι «Η ΑΟΖ είναι δικαιώματα ενώ η αιγιαλίτιδα ζώνη και οι κόλποι είναι κυριαρχία. Η ΑΟΖ δεν έχει κυριαρχία».

Σημειώνεται ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέρριψε στον Νίκο Κοτζιά την ευθύνη της μη υπογραφής υπό τον φόβο κριτικής από την αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως χαιρετίζει τη συμφωνία με την Ιταλία. “Είναι μία εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016, αλλά ο τότε υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να μην την προχωρήσει γιατί έπρεπε να παραχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες. Τότε δεν είχαμε τουρκο-λιβυκό σύμφωνο” ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως είναι κρίσιμο να διαμορφώσουμε εθνική στρατηγική και να προχωρήσουμε τώρα στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.