«ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

Ενδεικτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Κουμουνδούρου και με την οποία απαντά στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ λέγοντας ότι η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους.

«Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  δίνοντας στην πραγματικότητα τέλος στα σενάρια για άρση του εμπάργκο.

Την ίδια άποψη –κατά της άρσης– εξέφραζαν και κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας ωστόσο πιο χαμηλούς τόνους. Επεσήμαναν ότι για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση καθώς τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ενισχυτική του αφηγήματος της ΝΔ περί στοχοποίησης κάποιων ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Ακόμα στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μην ενδώσουν και να μην εμπλακούν σε αντιπαράθεση με την ΝΔ γι’ αυτό το θέμα  μένοντας μόνο στην καταδίκη του συγκεκριμένου γεγονότος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ανακοίνωση του ξεκαθάρισε πως “η αποφασιστική  στάση της κυβέρνησης, η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις προσπάθειες,  αυτή να συνδεθεί με την πολιτική αντιπαράθεση“.

Παρ’ όλα αυτά η βομβιστική ενέργεια εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναζωπύρωσε την συζήτηση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα μια ομάδα  βουλευτών –που εδώ και καιρό ζητούσε την άρση του εμπάργκο– ετοιμάζει μια πιο συντεταγμένη κίνηση προς το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας για το θέμα αυτό. Περισσότεροι από πέντε βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν την “ανάκτηση του δημοσίου λόγου“, χωρίς αποκλεισμούς, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «σε όλα τα δημοκρατικά μέσα, χωρίς εξαιρέσεις». ΣΚΑΙ και… Πετσίτης στη Βουλή

Εν τω μεταξύ η σημερινή συνεδρίαση στην Βουλή  για την ψήφιση του προϋπολογισμού αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα καθώς γίνεται μια μέρα μετά την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ και στη σκιά της υπόθεσης του Μανόλη Πετσίτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναφέρει στη συζήτηση τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον για ανοχή στα θέματα αυτά.

Ο πρωθυπουργός πάντως αναμένεται να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε θεωρούν ότι η ΝΔ έχει εξαντλήσει τα αποθέματα ψηφοφόρων από την κεντροδεξιά και γι’ αυτό μοιραία στρέφεται προς την ακροδεξιά.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού δηλαδή την Τετάρτη να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης τις 100 πρώτες μέρες μετά το τέλος των μνημονίων ενώ θα ζητήσει από τους υπουργούς του επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.