Τσίπρας: «Fremdschämen» για Μητσοτάκη – Το συλλεκτικό ΒΙΝΤΕΟ που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τήρησε αντιπατριωτική στάση με το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη «ντροπή» στα γερμανικά.
Η χώρα βουλιάζει στο τέλμα της παρακμής, την ανασφάλεια και την πολυετή λιτότητα, σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναφέροντας το αίτημά του για εκλογές.
Στη γερμανική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που δεν μεταφράζεται με μια λέξη στα ελληνικά. Λέγεται «Fremdschämen» και σημαίνει «ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος». Εγώ θέλω με αυτή τη λέξη να αποδώσω αυτό που νιώθω για τη στάση του Μητσοτάκη στο Βερολίνο λίγο πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Γιατί αυτή είναι μια στάση αντιπατριωτική, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ότι επιδιώκει να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.

Αντί να συζητάτε σαχλαμάρες και να κάνετε κουτσομπολιό για το αν Τσακαλώτος είναι εδώ, ελάτε να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας πως με τη συμφωνία που έχουμε θα πετύχουμε δικαιότερη κατανομή των βαρών και των ελαφρύνσεων, ήταν το επόμενο «βέλος» του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, ο κ. Τσίπρας προκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ είπε: «Που είναι ο αρχηγός σας να μου κάνει μια ερώτηση; Η αφωνία σας είναι χαρακτηριστική. Μην εκτίθεστε, η ώρα του πρωθυπουργού είναι εδώ και για τον κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος έχει κρυφτεί τις τελευταίες ημέρες, ελπίζω να φανερωθεί, θα τον περιμένω»…

Η πόλωση σε όλο της, το μεγαλείο.
https://www.youtube.com/watch?v=Y_FmmqzfYS4rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.