ΑΥΣΤΡΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ της συγκυβέρνησης δεξιάς-ακροδεξιάς!

Με συνθήματα «ο ρατσισμός δεν είναι άποψη» και «δεν μπορώ άλλο» περισσότεροι από 17.000 διαδηλωτές στην Αυστρία, σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000, σύμφωνα με τους οργανωτές, κατήγγειλαν την μεταναστευτική και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από οργανώσεις της αριστεράς την πρώτη επέτειο της ανάληψης της εξουσίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό που σχηματίσθηκε από τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, στις 18 Δεκεμβρίου 2017.

Η κυβέρνηση στην Αυατρία, που ασκεί μέχρι το τέλος του έτους την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει θέσει σε ισχύ δέσμη αντιμεταναστευτικών μέτρων και νομοθεσία που φέρνει στις 12 ώρες ημερησίως και 60 εβδομαδιαίως το ανώτατο χρονικό όριο απασχόλησης.

«Θέλουμε μία άλλη Αυστρία», δήλωσε ο Αντρέας Σίντερ, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2019 κατά την διάρκεια της πορείας.

Ωστόσο, η συμμετοχή στην διαδήλωση ήταν σαφώς μικρότερη σε σχέση με την αντικυβερνητική διαδήλωση που είχε οργανωθεί το 2000 με την έλευση της άκρας δεξιάς στην εξουσία.

Έπειτα από ένα έτος στην κυβέρνηση, ο συνασπισμός δεξιάς-άκρας δεξιάς παραμένει πολύ δημοφιλής (55,5% της πρόθεσης ψήφους στις δημοσκοπήσεις), βοηθούμενος από μία ανθηρή οικονομία και σε μία συγκυρία ανόδου των λαϊκιστικών τάσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.