Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ αντιμετωπιστεί όπως η καθαρίστρια!

Συντάκτης:  Νίκος Φωτόπουλος

«Δικαστικό λάθος η καταδίκη μου», λέει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και απευθύνει έκκληση στον Άρειο Πάγο να ξαναδεί την υπόθεσή του με την ευαισθησία που έδειξε στην περίπτωση της καθαρίστριας!

Επιμένει ότι δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν λέει απολύτως τίποτε για το πώς και πού εξαφανίστηκαν τα 17,9 εκατομμυρία ευρώ από τα δημοτικά ταμεία κατά τη διάρκεια της 12ετούς δημαρχιακής του θητείας.

«Καθώς έχουμε μπει σε καθαρά προεκλογική περίοδο και καθώς η “κάθαρση” της πολιτικής ζωής της χώρας είναι στην ημερήσια διάταξη, όλο και πιο συχνά ακούγεται στα ΜΜΕ το όνομά μου ως ένα από τα 4-5 παραδείγματα πολιτικών που πρωταγωνίστησαν σε οικονομικά σκάνδαλα», αναφέρει εμφανώς ενοχλημένος σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε επί τούτου και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Υπηρέτησα τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους συμπατριώτες μου με αυταπάρνηση και απόλυτη ανιδιοτέλεια, χωρίς να παραβώ τον νόμο ούτε κατ’ ελάχιστο και βεβαίως χωρίς να καταχρασθώ ούτε 1 ευρώ από τη δημόσια ή τη δημοτική περιουσία. Όποιος έχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο για το αντίθετο να το καταθέσει επιτέλους δημοσίως. Το επαναλαμβάνω συνεχώς εδώ και 8 χρόνια -από τότε που συγκεκριμένα και ευδιάκριτα συμφέροντα με στοχοποίησαν – και ουδείς έχει αναφέρει το παραμικρό.

»Συγχρόνως οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν ότι εισαγγελεύς διέταξε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα ελάχιστα περιουσιακά μου στοιχεία, τον έλεγχο τον ανέθεσε σε δύο καθηγητές Πανεπιστημίου, η δε δικαστική λογιστική πραγματογνωμοσύνη που προέκυψε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι κρυστάλλινα, ότι ουδεμία μεταβολή αυτών έγινε κατά τη διάρκεια της 12ετούς δημαρχίας μου και ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχω αποκτήσει οποιοδήποτε αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο!», διατείνεται ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Και συνεχίζει: «Παρά βεβαίως την παραπάνω λογιστική δικαστική πραγματογνωμοσύνη υπάρχει η γνωστή απόφαση του δικαστηρίου, που μέσα σ’ ένα κλίμα ρωμαϊκής αρένας, δίψας για πολιτικό αίμα και πλήρους καταπάτησης του τεκμηρίου αθωότητος, με καταδίκασε με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2! Δύο δηλαδή εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητάς μου, διότι απλά δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον μου, όπως οι ίδιοι ανέλυσαν σε 17 σελίδες (σελ. 1.930 έως 1.946) της δικαστικής απόφασης!!

»Και βεβαίως ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου επαναλάμβανε συνεχώς κατά τη διάρκεια της δίκης ότι “και εμείς οι δικαστές άνθρωποι είμαστε, κάνουμε και λάθη”. Αυτό το δικαστικό λάθος πληρώνω εδώ και 8 χρόνια και τελείως άδικα ακούω προσκεκλημένους των ΜΜΕ να με συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου!»

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνει εκκλήσεις στην ηγεσία της δικαιοσύνης να ξαναδεί την υπόθεσή του ταυτιζόμενος με την περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο που είχε καταδικαστεί για πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

«Παρακαλώ», λέει, «την ηγεσία του Αρείου Πάγου –που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία τις τελευταίες ημέρες σε εξόχως άδικες δικαστικές αποφάσεις- να μελετήσει την υπόθεσή μου και αν όσα προανέφερα ανταποκρίνονται στην αλήθεια, να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να υπάρξει επανάληψη της διαδικασίας που με οδήγησε στην καταδίκη, για να αποδειχθεί ότι πράγματι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπηρέτησε με αυταπάρνηση και απόλυτη ανιδιοτέλεια την πατρίδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη».

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.