ΥΜΑΘ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ την ενίσχυση νεανικών δράσεων

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου για την ενίσχυση νεανικών δράσεων υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, “στόχος του έργου η ενίσχυση νεανικών δράσεων κοινωνικής συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτιστικής δημιουργίας και καινοτόμων πρωτοβουλιών δικτύωσης νέων στη Μακεδονία και τη Θράκη”.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και είναι συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της καινοτομίας, του πολιτισμού και της δημιουργικότητας και συμβάλλουν στην ενεργή συμμετοχή των νέων.

“Στόχος του ΥΜΑΘ να συμβάλλει μέσω του προγράμματος στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών τους, στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων μορφών συμμετοχής και δικτύωσης των νέων, στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των νέων στη βιώσιμη διαχείριση και διατήρηση των φυσικών πόρων, στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην πολιτιστική ζωή και προάγει τη δημιουργικότητά τους” αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωση του το ΥΜΑΘ και προσθέτει:

“Το ΥΜΑΘ βάζει τη νέα γενιά σε προτεραιότητα. Οι νέοι και οι νέες μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπως τη θέλουν”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.