ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ των ελληνικών τραπεζών από τη Νέα Υόρκη

Ο κ. Τσακαλώτος εστίασε στη δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική πρόοδο της Ελλάδος, που δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για επενδύσεις και ταχύτερη ανάπτυξη. «Είναι συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπερασπίσθηκε το πακέτο κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης, τονίζοντας πως μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγούν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και πως η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς τις μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη. Ειδικό βάρος έδωσε στη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και στη σταδιακή μείωση του φόρου των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός αποκάλυψε πως για την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών η κυβέρνηση εργάζεται επάνω σε ένα σύστημα παροχής εγγυήσεων (Asset Protection Scheme).

«Σκεφτόμαστε ένα Asset Protection Scheme για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών. Δεν μπορώ να ανακοινώσω το πότε θα είμαστε έτοιμοι, αλλά μπορώ να πω ότι θα είμαστε σύντομα», είπε ο υπουργός.

Αναλύοντας τα κριτήρια του εγχειρήματος ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση επέλεξε το συγκεκριμένο σχέδιο λόγω της  ταχύτητας της εφαρμογής της λύσης, του ρίσκου εκτέλεσης της, και της δυνατότητας άμεσης έγκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύστημα που θα είναι εύκολο στην εφαρμογή, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με απτά αποτελέσματα και υπάρχει εμπειρία με αυτό», είπε.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.